Table of Contents:

 1. Hvornår må hortensia klippes ned?
 2. Hvornår beskæres hortensia Limelight?
 3. Hvor langt skal hortensia klippes ned?
 4. Kan man klippe hortensia helt ned?
 5. Hvordan klipper man hortensia ned?
 6. Kan hortensia overvintre i krukker?
 7. Hvornår skal man klippe sankthansurt ned?
 8. Kan man beskære hortensia om efteråret?
 9. Hvordan opbevarer man hortensia om vinteren?
 10. Hvordan formeres syrisk rose?
 11. Hvordan beskærer man Hibiscus?
 12. Kan hortensia stå ude om vinteren?

Hvornår må hortensia klippes ned?

Om efteråret vælger nogen at klippe hortensiaens visne blomsterstande af, men det er bedst at lade dem sidde, da de beskytter planten mod frostskader. De visne blomsterhoveder kan derimod fint klippes af om foråret, når faren for nattefrost er ovre.

Hvornår beskæres hortensia Limelight?

Ved disse planter er det bedst at beskære, så snart blomstringen er ophørt. På det tidspunkt afkorter man de afblomstrede skud ned til de første, normale blade. Så går man hele planten efter og fjerner alle grene, som krydser plantens midte, og de syge og de visne grene.

Hvor langt skal hortensia klippes ned?

Klip de afblomstrede blomsterhoveder af inden vinter. Ser planten lidt forvildet ud, kan den klippes ned 15-20 cm. over jorden i februar / marts måned. Så vil planten skyde friskt nedefra og blomstre igen i juli / august.

Kan man klippe hortensia helt ned?

Da hortensia kan skades af sen nattefrost, skal de ikke beskæres førend i det sene forår. Jeg vil foreslå, at du ikke beskærer til forår – du vil så få blomster på alle de nye skud fra i år. De kommende år kan du skære nogle grene helt eller delvis tilbage i foråret, så du tynder lidt ud og hele tiden forynger busken.

Hvordan klipper man hortensia ned?

Man klipper blomsterhovederne af over det første kraftige grønne skud, når faren for nattefrost er ved at være ovre. Selvfølgelig skal evt. visne grene fjernes, og det er også en god ide hvert år at fjerne en eller et par af de store gamle grene helt i bund, så der komme nyvækst helt fra bunden.

Kan hortensia overvintre i krukker?

Hortensiaer trives fint udplantet i haven, men egner sig også glimrende til krukker, da du så vil kunne vinteropbevare dem i et udhus eller et drivhus. Faktisk kan du fremskynde blomstringen i op til en måned ved at vinteropbevare din hortensia.

Hvornår skal man klippe sankthansurt ned?

Det er nødvendigt at klippe sankthansurt ned hvert forår, sådan at de visne plantedele ikke blandes med de nye skud. Derfor er det vigtigt at klippe de visne plantedele væk, før planten skyder på ny. Du må ikke rykke de visne plantedele op, da det kan skade de nye skud.

Kan man beskære hortensia om efteråret?

Du kan beskære din havehortensia om efteråret, efter blomstringen har fundet sted. Vær dog opmærksom på, at din hortensia kan skades kraftigt af sen nattefrost.

Hvordan opbevarer man hortensia om vinteren?

Opbevar hortensiakrukkerne i et uopvarmet drivhus eller udhus om vinteren. Placér helst hortensia, så den ikke står i direkte sol hele dagen. Vand i tørre perioder i bedet, så blomsterne ikke hænger.

Hvordan formeres syrisk rose?

Hvis du vil formere en syrisk rose kan du gøre det med stiklinger fra din busk. Tag ca. 10 cm stikling hvor du fjerner alle knopper, plant den i spagnum (ugødet og sandblandet) et lunt sted, f. eks.

Hvordan beskærer man Hibiscus?

Hibiscus har ikke brug for ret meget regelmæssig beskæring, selvom man er nødt til at fjerne svag eller død vækst og skære alle vildtvoksende skud ned, der kan få planten til at blive skæv. Nip spidserne af alle svage skud ved at klippe dem tilbage til halvdelen af deres længde.

Kan hortensia stå ude om vinteren?

Hortensia kan dog godt stå udendørs hele året rundt, så længe plantens rødder ikke fryser. Om vinteren eller ved nattefrost kan hortensia i krukker flyttes ind langs husmuren, hvor de står beskyttet.