Table of Contents:

  1. Kan man slå græs for ofte?
  2. Hvad sker der hvis man lader græsset gro?
  3. Hvordan slår man meget højt græs?
  4. Kan afklippet græs spire?
  5. Hvordan klipper man højt græs?
  6. Hvad dræber græs?

Kan man slå græs for ofte?

Så tit slår danskerne græs Hvis du vil have en nem have, skal du ikke så det hele til med græs. En græsplæne er nemlig blandt de mest tidskrævende opgaver i haven, da den skal klippes mindst én gang om ugen hele vækstsæsonen, normalt fra slut marts til slut oktober, dvs. mindst 26 gange på en sæson.

Hvad sker der hvis man lader græsset gro?

Det kontante svar er, at græsset vil løbe op og sætte frø. De frøbærende stængler vil blive seje og meget holdbare, så de vil stå tilbage til næste forår. Imens er plænegræsserne blevet et landskab af totter og nedliggende, delvist rådden top.

Hvordan slår man meget højt græs?

Ved meget højt græs eller genstridigt ukrudt anbefales det at slå græsset i to bevægelsesretninger: Slå først den øverste del af afskæret ned med en bevægelse mod højre og derefter den nederste del med en modsatrettet bevægelse (mod venstre). Afskæret bliver også her liggende til venstre.

Kan afklippet græs spire?

Svaret er nej. Som nævnt ovenfor bør du samle græsset op, hvis du for eksempel har været på ferie og ikke har slået din græsplæne i meget lang tid. Hvis der ligger meget afslået græs på din græsplæne, kan det nemlig forhindre din græsplæne i at foretage fotosyntese, der får græsset til at gro.

Hvordan klipper man højt græs?

Der findes også maskiner som kaldes fingerklippere og bjælkeklippere, som er lavet til at klippe i højt græs i naturhaver. Brug en græstrimmer – Har man en lille græsplæne med højt græs, kan man bruge en græstrimmer, hvis ens plæneklipper ikke kan klare mosten.

Hvad dræber græs?

Sten Porse foreslår at klippe græsset »helt« ned til jorden. Græssets vækstpunkter sidder lige over jordoverfladen. Hvis man klipper græsset helt ned netop her i januar, så vil frost og udtørring dræbe store dele af plænen.