Table of Contents:

  1. Hvor mange lider af søvnbesvær?
  2. Hvad betyder søvnbesvær?
  3. Hvor mange i Danmark har søvnproblemer?
  4. Hvornår har man søvnproblemer?
  5. Hvordan indhenter man søvn?
  6. Hvor meget sover danskerne?

Hvor mange lider af søvnbesvær?

De fleste søvneksperter angiver, at 10 - 15 procent af befolkningen lider af alvorlige og langvarige søvnproblemer. Der er imidlertid stor variation i hyppigheden, afhængigt af alder og køn. Jo ældre man bliver, jo mere klager man over dårlig søvn. Der er også langt flere kvinder end mænd med søvnproblemer.

Hvad betyder søvnbesvær?

​​Søvnbesvær defineres som tilstande, hvor man har svært ved at falde i søvn, svært ved at sove igennem, eller hvor man vågner for tidligt, og​ hvor søvnbesværet er forbundet med udtalte dagsym​ptomer f. eks. i form af dagtræthed.

Hvor mange i Danmark har søvnproblemer?

Hvor mange danskere lider af søvnløshed? Op imod hver femte dansker oplever søvnløshed. De fleste forbigående. Men for 10% af danskerne er søvnløsheden kronisk, og for 300.000 er det så alvorligt, at det påvirker deres dagligdag.

Hvornår har man søvnproblemer?

Hvornår er der tale om 'rigtigt' søvnbesvær? Søvnløshed og søvnbesvær er der kun tale om, hvis man påvirkes i sit daglige virke af mangel på søvn. Men hvis man fungerer fint dagen igennem, spiller det ingen rolle, om man sover få eller mange timer om natten.

Hvordan indhenter man søvn?

Du kan indhente tabt søvn Hvis du for eksempel kun sover 6 timer i hverdagene (og har behov for 8), kommer du til at mangle 10 timers søvn på en uge. Derfor er det en god idé at gå tidligere i seng, i stedet for at blive oppe og se TV til langt ud på aftenen. Læs mere om, hvorfor søvn er vigtigt for din sundhed.

Hvor meget sover danskerne?

Vi sover i gennemsnit 7 timer pr. Undersøgelser af danskernes søvnvaner viser, at vi i gennemsnit sover 6 timer og 48 minutter per nat. Kvinder sover mest, 6 timer og 55 minutter, og mændene sover 6 timer og 36 minutter.