Table of Contents:

 1. Hvordan beskytter man planter mod frost?
 2. Hvornår slipper nattefrosten?
 3. Hvornår skal man Ompotte?
 4. Hvornår planter man stedsegrønne planter?
 5. Hvordan Vinterdækker man?
 6. Hvor meget frost kan planter tåle?
 7. Hvornår stopper frosten 2021?

Hvordan beskytter man planter mod frost?

Sådan gør du: Ryk planterne ind under carportens tag og læg nogle tæpper over dem i de kolde nætter, hvis du har sat dem ud. Og/eller isolér omkring potten/krukken med bobleplast, så rødderne ikke får frost – lad evt. bobleplasten dække hele planten for at beskytte den mod frost.

Hvornår slipper nattefrosten?

Frost i april er helt normalt Typisk skal kalenderen vise maj før nattefrosten slipper sit tag i Danmark. Sidste år var der endda nattefrost så sent som 29. maj. Faktisk er der registreret nattefrost i alle måneder i Danmark.

Hvornår skal man Ompotte?

Det bedste tidspunkt til at ompotte planter er i begyndelsen af vækstperioden. Herved spiller årstiden ingen større rolle. Vær dog forsigtig, når planten er i en hvileperiode. I denne tid bør du ikke ompotte planten, da vandet ellers samler sig i jorden og rødderne begynder at rådne.

Hvornår planter man stedsegrønne planter?

Dog skal det understreges, at det er bedst at plante stedsegrønne planter enten i forårsmånederne eller det tidligere efterår, da de derved har mulighed for at udvikle rødder i jorden, der kan transportere det vand til toppen, som de også har behov for om vinteren.

Hvordan Vinterdækker man?

Du kan vinterdække dine planter ved at:
 1. Stoppe halm og visne blade rundt om dem.
 2. Lægge et lag gran ovenpå.
 3. Binde halmmåtter og sækkelærred rundt om.
 4. Tæpper og fiberdug kan lune på enderne med temperaturer omkring frysepunktet.
18. sep. 2020

Hvor meget frost kan planter tåle?

De fleste almindelige haveplanter tåler udmærket frostgrader ned til minus 10 grader eller mindre. Men i mange haver vokser der sarte roser, hortensier, træpæoner og andre eksotiske planter, som dårligt tåler en streng, dansk vinter.

Hvornår stopper frosten 2021?

I weekenden og næste uge fortsætter det kølige aprilvejr, hvor nætter med nattefrost forsat vil være en realitet. Dermed skal man stadig være påpasselig med for eksempel at udplante sarte planter. Laveste temperatur registreret hidtil i april 2021 er fra 3. april.