Table of Contents:

 1. Hvorfor er der 5 ringe i OL symbolet?
 2. Hvad symboliserer de fem ringe i flaget?
 3. Hvad betyder OL?
 4. Hvad betyder farverne på OL ringene?
 5. Hvilke farver har OL ringene?
 6. Hvad står OL ringene før?
 7. Hvordan adskiller de paralympiske lege sig fra de olympiske lege?
 8. Hvorfor hedder det olympiske lege?
 9. Hvor kommer den olympiske flamme fra?
 10. Hvad er en OL medalje lavet af?
 11. Hvad er paralympisk?

Hvorfor er der 5 ringe i OL symbolet?

En række symboler anvendes til at repræsentere de olympiske idealer. Det mest kendte er nok de fem olympiske ringe, der symboliserer de fem beboede kontinenter (Amerika regnes i den forbindelse for ét kontinent). Ringene har farverne rød, blå, grøn, gul og sort.

Hvad symboliserer de fem ringe i flaget?

OL-ringene repræsenterer hele verden. De fem ringe symboliserer, at De Olympiske Lege samlede fem verdensdele i sportsligt fællesskab og venskabelig kappestrid. Verdensdelene var Asien, Oceanien, Europa og Afrika samt Nord- og Sydamerika som én verdensdel.

Hvad betyder OL?

OL – De Olympiske Lege.

Hvad betyder farverne på OL ringene?

OL-ringene repræsenterer hele verden De fem olympiske ringe symboliserer de fem verdensdele. Nord- og Sydamerika blev betragtet som én. Alverdens nationalflag er repræsenteret med minimum en af farverne – blå, gul, sort, grøn og rød på hvid baggrund – der sammen udgør det olympiske flag med OL-ringene.

Hvilke farver har OL ringene?

Det olympiske symbol består af de fem olympiske ringe. Ringenes fem farver er blå, gul, sort, grøn og rød. Symbolet kan dog også vises, hvor alle ringene er sorte.

Hvad står OL ringene før?

OL-ringene repræsenterer hele verden De fem ringe symboliserer, at De Olympiske Lege samlede fem verdensdele i sportsligt fællesskab og venskabelig kappestrid. Verdensdelene var Asien, Oceanien, Europa og Afrika samt Nord- og Sydamerika som én verdensdel. De fem olympiske ringe symboliserer de fem verdensdele.

Hvordan adskiller de paralympiske lege sig fra de olympiske lege?

Hvor og hvornår? De Paralympiske Lege afholdes hvert fjerde år i forlængelse af De Olympiske Lege. Her konkurrerer paraatleterne i samme værtsby og i de samme faciliteter, hvor de olympiske atleter kort tid forinden har leveret deres toppræstationer. I år afholdes De Paralympiske Lege i Tokyo fra tirsdag den 25.

Hvorfor hedder det olympiske lege?

I 776 f.Kr. blev de første olympiske lege afholdt i Olympia – det var en stor fest til ære for grækernes øverste gud Zeus. For at fejre guden afholdtes sportskonkurrencer, og de prægtigste unge mænd fra den græske verden samledes i helligdommen. ... En titel, der medførte ære og penge.

Hvor kommer den olympiske flamme fra?

Traditionen er dog gammel og stammer fra de oprindelige olympiske lege, der fandt sted i oldtidens Grækenland for mere end 2000 år siden. Dengang symboliserede ilden kontakten til guderne, og faklen antændes stadig via et hulspejl, der reflekterer solens stråler fra himlen til den brændbare væske i faklen.

Hvad er en OL medalje lavet af?

Er OL medaljer ægte guld?
 • Guld medalje: mindst 92,5% sølv belagt med mindst 6 gram guld.
 • Sølv medalje: mindst 92,5% sølv.
 • Bronze medalje: mindst 92,5 % kobber.
22. jul. 2021

Hvad er paralympisk?

De Paralympiske Lege er et sportsstævne for handicappede. Legene er en pendant til de olympiske lege, og de afvikles hvert fjerde år, samme år som De Olympiske Lege afholdes.