Table of Contents:

  1. Kan finansiel leasing betale sig?
  2. Hvem betaler vægtafgift ved leasing?
  3. Hvornår kan man Erhvervslease?
  4. Kan det betale sig at flex lease?
  5. Er vægtafgift med i leasing?
  6. Hvem betaler grøn ejerafgift ved leasing?
  7. Hvad er erhvervs leasing?
  8. Hvem kan Erhvervslease?

Kan finansiel leasing betale sig?

Der er desuden mange skattemæssige fordele ved finansiel leasing. Hvordan din beskatning vil se ud, afhænger af den bil du vælger, men du vil opleve en langt mere gunstig beskatning, end hvis du køber en bil. Momsen for bilen vil blive fordelt over hele leasingperioden, så den heller ikke kan mærkes.

Hvem betaler vægtafgift ved leasing?

Du betaler typisk en førstegangsydelse og en løbende leje (leasingydelse) for bilen til leasingvirksomheden, som sørger for at betale registreringsafgiften. Andre løbende omkostninger som løbende afgifter, forsikring og brændstof betales typisk af dig, der leaser bilen, men det afhænger af vilkårene i leasingaftalen.

Hvornår kan man Erhvervslease?

Hvis man vil erhvervslease, men vil bruge bilen mere end 40% privat, vil man blive beskattet. Når beskatning skal beregnes ved en erhvervsbil, kan man med fordel vælge en lidt ældre bil. Biler der er indregistreret indenfor de sidste 3 år, vil blive beskattet ud fra nyprisen og det tilkøbte ekstraudstyr.

Kan det betale sig at flex lease?

Flexleasing betyder, at du i stedet for at betale helt op til 150% i afgift på din bil kun betaler afgiften i den periode bilen er leaset. Derfor vil dit samlede værditab på bilen også blive langt mindre end hvis du havde betalt hele afgiften på en gang.

Er vægtafgift med i leasing?

Nogle steder er alt med i den månedlige leasingydelse, også forsikringer, vægtafgift, service med videre, så man alene selv skal betale benzin. Andre steder indgår eksempelvis ikke forsikringer, den grønne ejerafgift og andre småting.

Hvem betaler grøn ejerafgift ved leasing?

Udover den forholdsmæssige registreringsafgift, skal du også betale ejerafgift, når du leaser en bil gennem et leasingselskab. Ejerafgiften, også kaldet grøn ejerafgift er i de fleste tilfælde ikke omfattet leasingkontrakten.

Hvad er erhvervs leasing?

Erhvervsleasing betyder, at firmaet betaler alle omkostningerne i forbindelse med bilen. Kører du privat i bilen, bliver du derfor beskattet af fri bil.

Hvem kan Erhvervslease?

Hvem kan erhvervslease? Hvis du går og er på udkig efter ny firmabil, kan der være mange penge at spare ved at erhvervslease din næste firmabil. Erhvervsleasing betyder kort og godt, at det er virksomheder der betaler samt hæfter for alle omkostninger i forbindelse med bilen.