Table of Contents:

 1. Hvorfor kommer der blod når jeg hoster?
 2. Hvad skal man gøre hvis man hoster blod?
 3. Hvorfor smager min hoste af blod?
 4. Er det normalt at spytte blod?
 5. Er det farligt at hoste blod op?
 6. Hvor lang tid må man hoste?
 7. Kan smage blod?
 8. Hvordan ved man at man har lungekræft?
 9. Hvornår er det pletblødning?

Hvorfor kommer der blod når jeg hoster?

At hoste blodigt slim op er ofte en fin blodstribe på en klar slimklat (også kaldet opspyt). Hvis man har kronisk bronkitis, kan man ofte have blodigt opspyt, men det kan også være et symptom på lungekræft. Blodigt opspyt er et advarselsten og bør altid undersøges nærmere.

Hvad skal man gøre hvis man hoster blod?

Kontakt læge med det samme
 1. Ved blodigt opspyt sammen med åndenød og brystsmerter, skal du kontakte en læge med det samme.
 2. Ved store mængder blod (flere spiseskefulde), skal du kontakte lægen eller lægevagten med det samme.
4. jun. 2021

Hvorfor smager min hoste af blod?

Smagen stammer fra jernet i vores blod. Det skyldes, at luftvejenes slimhinder tørrer ud, og der opstår små rifter, som fyldes med blod. Det drejer sig dog om uhyre små mængder blod, så det er ikke farligt! LÆS OGSÅ: Ved du, hvor længe du må hoste, før du skal søge læge?

Er det normalt at spytte blod?

Blodig opkastning kan skyldes en voldsom maveinfektion, mavesår eller udvidede blodårer i spiserøret. Men mavekræft kan også bløde. Kaster man frisk blod op, skal man gå til læge med det samme. Hoster man blodigt slim op, kan det skyldes f.

Er det farligt at hoste blod op?

Hvis du hoster små klatter med frisk blod op, skal du straks kontakte din læge. Hvis du får gentagne tilfælde af lungebetændelse eller bronkitis og ikke tidligere har haft en lignende tilbøjelighed til lungesygdom, er der yderligere grund til opmærksomhed.

Hvor lang tid må man hoste?

Luftvejsinfektion med hoste varer i gennemsnit 18 dage, men det kan vare i op til 4 uger. Bliv tjekket hos lægen efter 2 uger – og før, hvis du får høj feber, er ældre, svækket eller har kronisk sygdom. Hvis hosten varer længere end 4-6 uger, bør du gå til læge og blive tjekket igen.

Kan smage blod?

Selvom smagen af blod eller metal kan være ubehagelig, er det ikke noget, man skal være nervøs for, hvis man i øvrigt er sund og rask. Blodsmagen er ganske uskadelig, forsikrer Niels Ørtenblad. Man kan altså sagtens fortsætte, hvis man da ellers har kræfterne til det og ikke er alt for udmattet.

Hvordan ved man at man har lungekræft?

De vigtigste symptomer på lungekræft er:
 • tiltagende hoste med opspyt fra lungerne, som til tider kan indeholde blod.
 • åndenød.
 • træthed.
 • vægttab.
 • smerter, hvis kræftsvulsten trykker på nerver.
 • hævelse af arm, ben eller hals, hvis svulsten trykker på blodkar.

Hvornår er det pletblødning?

Blødninger under graviditeten kaldes for pletblødninger og kan komme på alle tidspunkter i løbet af graviditeten. Nogle kvinder oplever en lille pletblødning 7 til 14 dage efter ægløsningen. Det kan skyldes, en lille blødning fra slimhinden i livmoderen, når det befrugtede æg sætter sig fast.