Table of Contents:

  1. Hvad viser en Antigentest?
  2. Hvad er forskellen på antigentest og PCR-test?
  3. Kan man have corona med negativ test?
  4. Hvor længe smitter Corona på overflader?
  5. Hvad viser en PCR-test?
  6. Hvad er antistoffer og antigen?

Hvad viser en Antigentest?

Antigentesten måler virusproteiner i en podning fra næse/svælg med den samme teknologi (såkaldt ”lateralflow”), som også bruges i graviditets- eller ægløsningstest (disse bruges til at måle hormoner i urinen). Antigentesten måler typisk, om der er SARS-CoV-2 nucleoproteiner eller spike glycoproteiner i podningsprøven.

Hvad er forskellen på antigentest og PCR-test?

Antigentesten er baseret på en immunkemisk påvisning af antigener (virusproteiner) i prøven. Det sker ved, at antigenerne fastholdes til en membran ved hjælp af antistoffer, der er specifikke mod SARS-CoV-2. Metoden er mindre følsom og præcis end PCR-testen, fordi antigenerne ikke opformeres, men påvises direkte.

Kan man have corona med negativ test?

Hvis PCR-testen er negativ, kan du muligvis afslutte din isolation, men du skal først kontakte Coronaopsporingen. Isolation betyder, at du skal blive hjemme indtil 48 timer efter, at symptomerne er væk. Hvis du slet ikke har symptomer, skal du blive hjemme indtil 7 dage efter, at testen blev taget.

Hvor længe smitter Corona på overflader?

Man regner med, at ny coronavirus kan overleve på overflader i 48 timer. For personer der ikke har haft symptomer, kan de forlade faciliteten, når der er gået 7 dage fra testen blev taget.

Hvad viser en PCR-test?

PCR (Polymerase Chain Reaction) er en meget følsom og specifik metode, der kan undersøge om en specifik mikroorganisme eller virus findes hos en person.

Hvad er antistoffer og antigen?

Antistofferne sætter sig på antigenerne på virussen, og signalerer til kroppens immunceller, at de skal bekæmpe den. Når der sidder et antistof på virussen, går det hurtigt fordi de hvide blodlegemer kan genkende “faren” og angriber med det samme.