Table of Contents:

 1. Hvad må en rygsæk veje?
 2. Hvor stor rygsæk til vandretur?
 3. Hvor meget kan jeg bære?
 4. Hvor stor en rygsæk skal jeg have med på Caminoen?
 5. Hvad skal man have med på Caminoen?
 6. Hvor mange kilometer er Caminoen?
 7. Hvor mange km kan man gå på 1 time?

Hvad må en rygsæk veje?

Tommelfingerreglen er at en rygsæk, højst må veje 25-30 % af din kropsvægt, medmindre du er er ung soldat eller i god form, det giver skemaet på side 31.

Hvor stor rygsæk til vandretur?

20-40 liter: dagture og hverdagsbrug. 40-60 liter: vandreture og rejser. 60-120 liter: længere vandreture, trekking, rejser og vildmarksture, hvor du har mad, telt og specielt udstyr med. op til 135 liter: ekspeditioner.

Hvor meget kan jeg bære?

Vægten af byrden ved to-personersløft bør derfor ikke udgøre mere end ca. 70 pct. af, hvad den enkelte ellers kunne løfte. Det vil sige, at to personer - tæt ved kroppen og under i øvrigt fuldt optimale forhold - ikke kan løfte 100 kg tilsammen, men højst 70 kg.

Hvor stor en rygsæk skal jeg have med på Caminoen?

En rygsæk på 30-35 liter har plads nok til en camino. Mindre rygsække end 25 liter er sjældent. Har du mere plads – fx 45 liter, ligger tingene nok knap så tæt, og det går såmænd også.

Hvad skal man have med på Caminoen?

Vi anbefaler, at du medbringer følgende beklædning:
 • Let skaljakke, der kan klare vind og regn. ...
 • Evt. ...
 • En kortærmet T-shirt eller skjorte (undgå bomuld).
 • En langærmet T-shirt eller skjorte (undgå bomuld).
 • To-tre par underbukser/trusser.
 • Evt. ...
 • Et par lette vandrebukser, gerne med zip-off. ...
 • Evt.

Hvor mange kilometer er Caminoen?

Camino de Santiago Oftest vil du opleve, at der med ”Caminoen” menes ”Camino Francés”, den franske rute, som er den mest kendte på cirka 775 kilometer. Der er imidlertid flere Camino ruter, både kortere og længere, at vælge i mellem: Camino Francés (ca. 775 km.)

Hvor mange km kan man gå på 1 time?

Typisk går man 10.000 skridt, 8 km, på cirka 1 time og 40 minutter. Det svarer til 1 kilometer på 12,5 minutter ved almindelig moderat gangtempo. På vandreture går man både op, ned og ligeud, så det kan resultere i en gennemsnitlig moderat fart. Rask gang er 5-6 km timen, 1 kilometer på 10-12 minutter.