Table of Contents:

 1. Hvad skal man være opmærksom på ved køb af båd?
 2. Hvor sidder stelnummeret på en båd?
 3. Hvor køber man brugt båd?
 4. Hvor sidder Skrognummeret?
 5. Er min båd stjålet?
 6. Kan der være gæld i en båd?
 7. Hvad skal man have for at sejle en motorbåd?
 8. Hvornår er en båd planende?

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af båd?

Den alt-overskyggende tjekliste til gennemgang af din brugte båd
 • Står båden ren og pæn?
 • Hvordan er bundmalingen? ...
 • Osmose. ...
 • Andre synlige skader på fribordet og under vandlinjen?
 • Tære-zink ved skrueaksel og ror. ...
 • Er skrog-gennemføringer intakte? ...
 • Rustgennemtrængninger ved kølen eller er der sket skade efter en grundstødning?

Hvor sidder stelnummeret på en båd?

Nummeret sidder normalt på agterspejlet i styrbord side, ca. 5 cm. under fenderlisten. I særlige tilfælde, fx hvis en badeplatform ville dække nummeret, kan det sidde på styrbord skrogside i nærheden af agterspejlet.

Hvor køber man brugt båd?

Vi sætter en ære i at sikre, at handlen går rigtigt for sig, og at køber er tilfreds med sit valg af båd og bådens stand. Et bådkøb er som udgangspunkt underlagt reglerne om forbrugerkøb, men der kan også være tilfælde, hvor en båd sælges med ansvarsfraskrivelse, og her sikrer vi købers rettigheder.

Hvor sidder Skrognummeret?

Skrognummeret er som oftest præget i gelcoaten, men kan også stå på en metal- eller plastikplade, og sidder altid på agterspejlet i styrbord side, ca. 3 cm. under fenderlisten.

Er min båd stjålet?

Du kan henvende dig personligt på den lokale politistation og spørge, om båden er meldt stjålet. Politiet skal bruge oplysninger om bådtype, årgang og byggenummer.

Kan der være gæld i en båd?

Her kan gæld i båden være registreret. Ring 86 12 91 45 og oplys sælgers CPR-nummer. Selv om der ikke er gæld registreret, kan du ikke være helt sikker på, at båden er gældfri, men på denne måde har du sikret dig bedst muligt.

Hvad skal man have for at sejle en motorbåd?

For at sejle motorbåd skal du bestå en førerprøve – et såkaldt speedbådskørekort. Det er dog ikke alle motorbåde der kræver at du som fører har speedbådskørekort – det kommer an på, om båden defineres som en motorbåd eller speedbåd.

Hvornår er en båd planende?

At en båd er planende vil sige, at båden ikke har en egentlig køl, eller at det er et fartøj, hvor skroget ved en bestemt hastighed bliver løftet op af vandet.