Table of Contents:

  1. Hvorfor er integral areal?
  2. Hvor mange hestekræfter må man have?
  3. Hvad skal vi bruge integralregning til?
  4. Hvordan integrerer man en funktion?
  5. Hvad er nærlys og fjernlys?
  6. Hvor meget må man tune en motor?

Hvorfor er integral areal?

En af de vigtigste forskelle på det bestemte og det ubestemte integral er, at mens det ubestemte integral giver en funktion (nemlig stamfunktionen) så giver det bestemte integral et tal. Dette betyder, at man først finder en stamfunktion til f.

Hvor mange hestekræfter må man have?

Chiptuning kan som hovedregel forøge bilens hk et sted mellem hk ekstra. Dette opnås ved at give bilen lov til at tilføre ekstra brændstof og forhøje ladetrykket fra turboen. Dog er det også en mulighed lave chiptuning, så bilen kører længere på literen.

Hvad skal vi bruge integralregning til?

Integralregning går den modsatte vej af differentialregning. Her er man givet en funktion, som man antager allerede er en afledet funktion. Med integralregning ønsker vi at finde den funktion, stamfunktionen, som vores givne funktion er afledet fra.

Hvordan integrerer man en funktion?

Man kan integrere en konstant ganget på en funktion ved blot at ignorere konstanten, integrere funktionen og gange konstanten på bagefter. Konstanten i dette tilfælde er 2. Symbolet kaldes også det ubestemte integrale. Dermed har vi bestemt det ubestemte integrale.

Hvad er nærlys og fjernlys?

Nærlys: Skal oplyse vejen mindst 30 meter foran og skal lyse hvidt eller gulligt. Fjernlys: Skal oplyse vejen mindst 100 meter foran og skal lyse hvidt eller gulligt. Baglygter: Skal være synlige 300 meter bag bilen. Bremselys: Skal lyse kraftigere end baglyset.

Hvor meget må man tune en motor?

Har du udskiftet den originale motor, så effekten målt i hk overskrider en 20 procents effektforøgelse, kræver det, at din bil bliver omregistreret, da der så skal betales for en ny afgift. Du skal her være opmærksom på, at en udskiftning af motoren, selvom effektforøgelsen er på under 20%, kan medføre en ny afgift.