Table of Contents:

  1. Kan man sætte sit SU lån i bero?
  2. Kan man udskyde SU gæld?
  3. Kan man sætte SU lån på pause?
  4. Kan man få SU lån med tilbagevirkende kraft?
  5. Kan man købe bolig som studerende?

Kan man sætte sit SU lån i bero?

Du kan altid vælge at afdrage på din gæld, før din pligt til at betale tilbage begynder. Du bestemmer selv, hvor meget du vil betale og hvor ofte. Hvis du ønsker at gøre det, skal du kontakte os, så vi kan lave en afdragsordning til dig.

Kan man udskyde SU gæld?

Udsættelse med betalingen eller nedsættelse af ydelsen Du kan få udsat betalingen af dit krav om for meget udbetalt SU, eller nedsat ydelsen i en periode på maksimalt 12 måneder ad gangen. Dette gælder uanset gældens størrelse, da alle krav har 3 år som maksimal afviklingsperiode.

Kan man sætte SU lån på pause?

Du kan få udsættelse med betalingen i op til 2 år ad gangen. Du udsætter din betaling gennem selvbetjeningsløsningen ”Din SU-gæld ved at klikke "Start" her på siden.

Kan man få SU lån med tilbagevirkende kraft?

Du kan søge SU-lån med tilbagevirkende kraft for de måneder i året, hvor du har modtaget SU (til din nuværende uddannelse og på samme uddannelsessted). For eksempel kan du i maj inden for samme år søge om lån tilbage fra januar, hvis du fik SU i januar.

Kan man købe bolig som studerende?

Hvis du er studerende, har du mulighed for at optage et boliglån til køb af ejerbolig eller andelsboliglån til en andelsbolig. Vilkårene for studerende er ikke anderledes end for andre, og der er ikke særlige studierabatter. Men som studerende er din indkomst lille.