Table of Contents:

 1. Er bidragssatsen fast?
 2. Hvem kan få nedsparingslån?
 3. Kan man få afdragsfri lån som pensionist?
 4. Hvornår falder bidragssatsen?
 5. Hvordan får man bidragssatsen ned?
 6. Er nedsparingslån en god ide?
 7. Hvad er en nedsparing?
 8. Kan Pensionister omlægge lån?
 9. Hvordan får jeg lavere bidragssats?
 10. Kan man forhandle bidragssatsen?
 11. Hvad er en rimelig bidragssats?

Er bidragssatsen fast?

Bidragssatsen er en løbende udgift, som du skal betale hvert kvartal eller måned som en del af ydelsen på dit realkreditlån. Bidragssatsen udgør en fast procentsats af restgælden på lånet, og afhænger af din belåningsgrad i boligen samt om du har valgt afdragsfrihed.

Hvem kan få nedsparingslån?

Hvem kan få et nedsparingslån? Det kommer an på, hvor meget man har i indtægt, og hvor meget man skylder. Når dit realkreditinstitut skal vurdere, om det er forsvarligt at give dig et lån, kigger de på dit rådighedsbeløb, formue og gældsfaktor. De ser også på ejendommens værdi og vedligeholdelsesstand.

Kan man få afdragsfri lån som pensionist?

Men selv om lånemulighederne er begrænsede som pensionist, har du stadig mulighed for at låne op til 2 gange husstandsindkomsten. En husstandsindkomst på 360.000 giver således mulighed for et realkreditlån på 720.000 kr., som kan være afdragsfrit i de første 10 år.

Hvornår falder bidragssatsen?

Bidragssatsen er dyrere hvis du belåner 80% af din boligs værdi end hvis du eksempelvis kun belåner 60% af din boligs værdi. Hvis du kan få hævet din ejendomsvurdering, så er din belåningsgrad pludselig lavere og bidragssatsen falder.

Hvordan får man bidragssatsen ned?

Vil du spare penge på bidragssatserne, kan du undersøge, om det kan betale sig for dig at skifte til et lån med fast rente og afdrag. Omlægger du dit lån til en ny lånetype, skal du være opmærksom på, at du skal betale gebyrer for at omlægge lånet. Tjek om gebyrerne overstiger de penge, du sparer på lavere bidrag.

Er nedsparingslån en god ide?

Hvis du skal flytte om få år og gerne vil købe en ny bolig på det tidspunkt, så er et nedsparingslån næppe en god ide. Men vil du blive boende i mange år, og har du ikke brug for at få en stor friværdi med dig, når du sælger – så kan det være en god ide.

Hvad er en nedsparing?

Nedsparing er din mulighed for at låne penge i din friværdi og bruge lidt af dem hver måned som supplement til eksempelvis din pension.

Kan Pensionister omlægge lån?

”Hvis man i pensionstiden har begrænset mulighed for at belåne friværdien, kan man alternativt vælge blot at nyde godt af en relativ lav boligudgift. Hvis der fortsat er gæld i boligen, så vil mange med fordel kunne omlægge realkreditlånet til et afdragsfrit lån med længst mulig løbetid.

Hvordan får jeg lavere bidragssats?

Hvis du kan få hævet din ejendomsvurdering, så er din belåningsgrad pludselig lavere og bidragssatsen falder. Så uden at ændre hverken type eller størrelse på dit lån, så kan du sænke bidragssatsen udelukkende via en ny ejendomsvurdering.

Kan man forhandle bidragssatsen?

Du kan som udgangspunkt forhandle alle gebyrer undtagen bidragssatsen og tinglysningsafgiften. Aftal et møde med det realkreditinstitut, du overvejer at skifte til. Forbered dine argumenter godt.

Hvad er en rimelig bidragssats?

Satsen varierer fra ca. 0,3 procent om året for belåning af op til 40 procent af ejerboligens værdi for et fastforrentet lån med afdrag og op til cirka 2,7 procent om året for belåning fra 60-80 procent for et F1 lån uden afdrag. Bidragssatsen betales kvartalsvis eller månedsvis som en del af ydelsen på lånet.