Table of Contents:

  1. Hvor er nummerpladen fra?
  2. Hvad er HR på nummerplade?
  3. Hvorfor er norske nummerplader grønne?
  4. Hvad betyder sorte plader?
  5. Hvilke bogstaver bruges ikke på nummerplader?
  6. Hvad koster det at køre på papegøjeplader?
  7. Hvad koster det at få en gulpladebil på papegøjeplader?
  8. Hvilket land er ly?
  9. Hvordan ser danske nummerplader ud?

Hvor er nummerpladen fra?

Det land, hvor et motorkøretøj er indregistreret, angives med nationale kendingsbogstaver, der står med fede blokbogstaver på et lille hvidt ovalt mærke i nærheden af nummerpladen på bagsiden af køretøjet. Mærket skal bestå af et til tre bogstaver fra det latinske alfabet.

Hvad er HR på nummerplade?

Medlemslande med EU-nummerplader
Kb.LandNummersystem fra
HRKroatien1992
IItalien1994
IRLIrland1987

Hvorfor er norske nummerplader grønne?

Men for et par dage siden så jeg igen en bil med disse nummerplader - det var en firhjulstrækker. Jeg besluttede at se nærmere på bilen, og her fandt jeg løsningen: Det var en bil fra Norge, så jeg er sikker på, at det er deres farve for, hvad vi i Danmark kalder "gule plader" - altså varebiler på nedsat afgift..

Hvad betyder sorte plader?

Nummerpladen i gul med sorte tegn er til at finde på næsten alle erhvervskøretøjer og bruges også til påhængsvogne – dog bruges denne nummerplade hverken til busser eller taxier. Nummerpladen i gul og hvid med sorte tegn benyttes af private erhvervskøretøjer.

Hvilke bogstaver bruges ikke på nummerplader?

På almindelige nummerplader anvendes bogstaverne I, Q, Æ, Ø og Å ikke. Bogstavet O bruges kun som første bogstav i en kombination. En række bogstavkombinationer vurderes som uhensigtsmæssige og overspringes: BH, BU, CC, CD, DK, DU, EU, KZ, MU, PU, PY, SS, UD, UN og VC.

Hvad koster det at køre på papegøjeplader?

At køre rundt i en bil med papegøjenummerplader har én stor fordel – nemlig, at der er en lavere registreringsafgift sammenlignet med en bil på hvide plader. Man betaler 25% i afgift af de første 65.000 kr. af afgiftsværdien, 85% af afgiftsværdien op fra 65.0.200 kr. og 150% af resterende over 202.200 kr.

Hvad koster det at få en gulpladebil på papegøjeplader?

Du har også mulighed for at købe en bil på gule plader og efterfølgende skifte over til papegøjeplader. Det kræver en omregistrering. Derefter skal du købe papegøjeplader til bilen. Papegøjeplader koster 1.180 kroner for et sæt.

Hvilket land er ly?

ADAndorra
LTLitauen
LULuxembourg
LVLetland
LYLibyen

Hvordan ser danske nummerplader ud?

I Danmark består en nummerplade af to bogstaver og tre til fem tal, med undtagelse fra ønskenummerplader som vi forklarer om længere nede. Derudover har alle nummerplader internationale kendingsbogstaver, som indikerer, hvilket land køretøjet er fra. I Danmark er kendingsbogstaverne “DK”.