Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man smadre et spejl?
  2. Hvorfor bringer det uheld at gå under en stige?
  3. Hvad betyder det at gå under en stige?
  4. Hvad er moderne folketro?
  5. Hvorfor må man ikke slå en paraply op indenfor?

Hvad sker der hvis man smadre et spejl?

Et knust spejl betyder syv års ulykke for den, der ødelægger det. Men man kan afværge ulykken ved at feje skårene op og grave dem ned ved et gammelt træ eller ved at smide dem i en rindende å.

Hvorfor bringer det uheld at gå under en stige?

Under henrettelserne brugte bødlen ofte en stige til at komme op og ned fra galgen. I trekanten mellem stige og galge hang den henrettede, og folk mente derfor, at den dødes ånd lurede netop her. Ifølge overtroen ville folk, som gik under en stige, derfor blive ramt af ulykke eller død.

Hvad betyder det at gå under en stige?

KENDT OVERTRO * Det betyder ulykke at gå under en stige. * Man må aldrig sidde 13 til bords – så vil en af gæsterne dø. * Hvis man taber en bøtte salt, skal man smide noget salt tre gange over skulderen for at undgå ulykker. * Et smadret spejl betyder syv års ulykke.

Hvad er moderne folketro?

Folketro er større befolkningsgruppers forestillinger om overnaturlige eller uforklarlige kræfter, væsener og sammenhænge. Forestillingerne udgør ikke et samlet system, men stammer tværtimod fra vidt forskellige tankebygninger, der ofte er indbyrdes modstridende.

Hvorfor må man ikke slå en paraply op indenfor?

Ib Askholm nævner i bogen ”Livets Varsler”, at en paraply, som slås op inden døre, varsler intet godt. Det kan bebude uheld, dødsfald, at man ikke bliver gift, regnvejr næste dag eller ufred i familien. Der er en del overtro forbundet med æblet.