Table of Contents:

 1. Hvordan bruger man Vandslibepapir?
 2. Hvad betyder kornstørrelse?
 3. Hvad er Vandslibepapir?
 4. Kan man slibe vådt træ?
 5. Hvad er sandpapir lavet af?
 6. Hvordan renser man sandpapir?
 7. Hvad er mellemslibning?
 8. Kan man slibe metal?
 9. Kan man slibe terrassebrædder?
 10. Hvordan bruger man Trærens?
 11. Hvad er Matslibning?
 12. Hvad er en sandpapir blok?

Hvordan bruger man Vandslibepapir?

Når man skal vandslibe, er det vigtigt at man først kører den ene vej, fx. horizontalt, og når man så går ned i grovhed, går over og sliber verticalt. Denne måde at bruge vandslibepapir på, gør at man "ophæver" ridsernes dybde hver gang man går et trin ned i grovhed.

Hvad betyder kornstørrelse?

Definition af kornstørrelse Et sediments kornstørrelse beskriver hvor fint eller groft det er, uden at beskrive hvad kornene består af. Ved en teksturanalyse, som udføres ved sining gennem en hel række sold med aftagende maskestør- relse, gives en beskrivelse af en bestemt jord.

Hvad er Vandslibepapir?

Vandslibepapir er et produkt som anvendes til slibning af forskellige materialer. Det kan blandt andet bruges til plastik, træ og metal. Når man bruger vandslibepapir skal produktet være vådt, for eksempel ved hjælp at en lille flaske med vand som du har ved siden af, og som er med til at sikre et jævnt resultat.

Kan man slibe vådt træ?

En god mulighed er sulfometoden. Lav en balje kraftig blanding af opvaskemiddel og lunkent vand og stil den ved/under emnet. Påfør så blandingen på det langsomt roterende emne med en svamp, så emnet holdes vådt. Begynd at slibe og dyp hele tiden slibelærredet i opløsningen.

Hvad er sandpapir lavet af?

Sandpapir består som udgangspunkt enten af papir eller lærred som rygmateriale, hernæst en bestrøning af slibekorn efterfulgt af en topcoat til at forsegle kornene.

Hvordan renser man sandpapir?

Rensestifter til rens af sandpapir En rensestift er uundværlig i et hvert slibeværksted. Med en gummi rensestift fjerner du nemt og hurtigt støv og snavs fra slibepapirets overflade, hvorved den gode slibeevne genskabes. Rens dit slibepapir, det øger holdbarheden væsentligt og du får meget mere ud af det.

Hvad er mellemslibning?

Letslibning kaldes også for finslibning eller mellemslibning og dækker over den 'polering', der udføres efter den indledende, grove afslibning af gulvet og inden efterbehandlingen, som er det afsluttende trin i en fuldslibning.

Kan man slibe metal?

Hvis du ved bearbejdning af metal ikke har brug for at arbejde absolut præcist, men blot ønsker hurtigst muligt at fjerne meget materiale, bør du vælge en vinkelsliber . Med passende påsatser kan du også bearbejde andre materialer som f. eks. træ med denne.

Kan man slibe terrassebrædder?

Efter afrensningen vil terrassen som regel være ru, fordi træet rejser sig. Når det er helt tørt, kan du derfor slibe terrassen med sandpapir, hvis du ønsker et ekstra fint resultat. Sørg for at slibe i træets længderetning, og vær opmærksom på at fjerne slibestøv med haveslangen, når slibningen er færdig.

Hvordan bruger man Trærens?

Anvendelse: Blandingsforholdet afhænger af, hvor tilsmudset overfladen er, men der bruges ca 1/4 - 1/2 liter trærens til 10 liter varmt vand. Vask gulvet med trærens, som ved en almindelig vask. Det anbefales at du bruger 2 spande, således den ene bruges til at vride moppen i og den anden anvendes til den rene trærens.

Hvad er Matslibning?

Maling af trægulv Til sidst skal gulvet slibes mat i overfladen. Du kan bruge en excendersliber, rystepudser, sandpapir på skaft eller som her en båndsliber. Giv også fodpanelerne en let hånd med sandpapir, hvis de ikke er nymalede.

Hvad er en sandpapir blok?

Cretacolors sandpapirsbræt er en simpel og funktionel skærper med 12 aflange ark finkornet sandpapir, monteret på et lille bræt med et praktisk håndtag. Hvert ark har god holdbarhed, og når det er brugt op, kan det nemt rives af. Nedenunder gemmer sig et frisk ark, klar til brug.