Table of Contents:

  1. Hvor meget kan jeg købe hus for tommelfingerregel?
  2. Kan man købe hus uden om banken?
  3. Hvor meget kan man låne i et hus?
  4. Kan man optage realkreditlån uden om banken?
  5. Hvad koster det at låne uden om banken?
  6. Hvad er en Boligkredit?
  7. Hvad må min Gældsfaktor være?

Hvor meget kan jeg købe hus for tommelfingerregel?

Vi bruger en tommelfingerregel, der siger, at hvis du skal låne hele beløbet til køb af din bolig, har du råd til at købe en bolig med en kontantpris på mellem 3 og 3,5 gange din husstands årsindkomst.

Kan man købe hus uden om banken?

Med et pantebrevslån kan du igennem pantsætning af boligen få finansieret huskøbet, med fordelagtig løbetid og et rentesystem som passer dig - og det hele foregår uden om din bank. Har du allerede et aktuelt boliglån, er det også muligt at låne op i din boligs friværdi - til forbedringer eller ekstra økonomisk råderum.

Hvor meget kan man låne i et hus?

En tommelfingerregel for, hvor meget du kan købe bolig for, er at tage din årlige husstandsindkomst før skat, og gange den med 4 (gældsfaktoren). Har du f. eks. en husstandsindkomst på 600.000 kr., kan du købe bolig for 2.400.000 kr.

Kan man optage realkreditlån uden om banken?

Kan man optage realkreditlån uden om banken? Du kan godt (hos nogle selskaber) optage et lån uden om banken og dermed direkte i kreditforeningen. Det er dog ikke fordi der er nogle økonomisk gevinst i dette. Om du optager et lån igennem BRF kredit uden om Jyske Bank, vil det være den samme omkostning.

Hvad koster det at låne uden om banken?

Renten på et lån uden om banken er som oftest fast og ligger på 7,5% til 8,5%. Hos Fairkredit tilbyder vi huslån med en belåningsgrad på 0-95% af ejendommens pris, men kræver også, at du som kunde har minimum 5% i udbetaling til boligkøbet.

Hvad er en Boligkredit?

Du kan vælge mellem et banklån til bolig, forbrugslån til bolig eller et realkreditlån til bolig, når du ønsker at tage lån til bolig. Til finansiering af bolig er realkreditlån oftest den billigste løsning.

Hvad må min Gældsfaktor være?

Ifølge Finanstilsynet din gældsfaktor dog ikke overstige de anbefalede 3,5, når du skal investere i en almindelig ejerbolig, når du er førstegangskøber. Din samlede gæld divideret med din husstandsindkomst før skat derfor ikke give mere end 3,5.