Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis ens hus brænder ned?
  2. Er det lovpligtig at have en brandforsikring?
  3. Hvad er en Husejerforsikring?
  4. Hvilken dækning er lovpligtig på en husforsikring?
  5. Hvor er ejendommen forsikret?
  6. Hvad dækker udvidet ejerskifteforsikring?
  7. Hvad dækker udvidet Rørforsikring?
  8. Er Sælgeransvarsforsikring det samme som ejerskifteforsikring?
  9. Er Sælgeransvarsforsikring nødvendig?

Hvad sker der hvis ens hus brænder ned?

Hvis hele huset brænder ned, eller reparationen er mere end 50 procent af et tilsvarende nyt hus, betaler forsikringen for at opføre et nyt tilsvarende hus i samme størrelse af de samme eller tilsvarende materialer. Men med den fordel at huset bliver opført så det lever op til gældende lovkrav mht isolering mv.

Er det lovpligtig at have en brandforsikring?

Brandforsikring. Hvis man er ejer af et hus, er en brandforsikring faktisk ikke lovpligtig trods at mange tror det. Det er dog påkrævet at have en brandforsikring, hvis man skal optage et lån hos en kreditforening, og derfor skal langt de fleste husejere have en brandforsikring.

Hvad er en Husejerforsikring?

En husforsikring er en forsikring, som dækker selve din bolig modsat en indboforsikring, som dækker dine ting i din bolig.

Hvilken dækning er lovpligtig på en husforsikring?

Husforsikring er ikke lovpligtig, men en god idé Men da en husforsikring ud over bygningsbrand også kan tegnes med en dækning der omfatter stormskader, skybrud og vandskade, svamp, insekt, råd, husejeransvar og retshjælp, er det en rigtig god idé at tegne en husforsikring uanset, om du har lån i boligen eller ej.

Hvor er ejendommen forsikret?

De fleste forsikringsselskaber tilbyder en villaforsikring eller husforsikring, der normalt dækker det ved huset, som ikke er indbo. Ofte, men ikke altid, dækker den også brand. Det er i øvrigt forskelligt, hvad denne forsikring dækker og det kan godt betale sig at overveje, hvilke tillægsforsikringer, du har brug for.

Hvad dækker udvidet ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring med udvidet dækning dækker det samme som standarddækningen. Derudover dækker udvidelsen flere forhold på bygningen og forhold ved grunden end standarddækningen. En ejerskifteforsikring med udvidet dækning har typisk en dækningsperiode på 10 år.

Hvad dækker udvidet Rørforsikring?

Udvid din husforsikring med udvidet dækning Udvidet dækning er et tilvalg til din husforsikring. Sammen med tilvalgene svamp, insekt- og rådskader samt skjulte rør og stikledninger, sikrer du dig den bedste dækning hos Alka.

Er Sælgeransvarsforsikring det samme som ejerskifteforsikring?

Ejerskifteforsikringen dækker købers økonomiske tab, mens sælgeransvarsforsikringen dækker sælgers ansvar i forbindelse med salget af boligen. Klik her og læs mere om sælgeransvarsforsikringen. Kan der ikke udarbejdes tilstandsrapport på boligen, kan der heller ikke tilbydes en ejerskifteforsikring.

Er Sælgeransvarsforsikring nødvendig?

Der kan derfor være en rigtig god ide for sælger at tegne en sælgeransvarsforsikring ved salg af bolig, da sælger herved undgår at køber kan gøre langt de fleste mangler gældende. Forsikringen er ikke særlig dyr, og vi anbefaler derfor oftest sælgere at tegne forsikringen.