Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man køber hælervarer?
  2. Hvordan tjekker man om noget er stjålet?
  3. Er varen stjålet?
  4. Er min vare stjålet?
  5. Hvor sælges stjålne cykler?

Hvad sker der hvis man køber hælervarer?

Ifølge straffelovens § 290 kan man dømmes til en bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder, hvis man bliver kendt skyldig i hæleri. Dog skelner man mellem hæleri som er sket i god eller ond tro.

Hvordan tjekker man om noget er stjålet?

Køber du en brugt bil eller cykel, er politiets app god til at tjekke, om registrerings- eller stelnummer er meldt stjålet. Hold øje med stjålne varer i dit område. Besøg Facebook-siden ”Vi køber ikke indbrud” og følg med i om der er stjålne varer i omløb i dit område.

Er varen stjålet?

Opdager du, at cyklen eller varen, du har købt eller er ved at købe, er stjålet, skal du anmelde det til politiet. Det har du faktisk pligt til. Hvis politiet finder varens rette ejermand, skal den leveres tilbage til vedkommende. Da der er tale om en stjålen genstand, får du ikke nogen erstatning.

Er min vare stjålet?

Er du i tvivl om en vare er stjålet, så drop handlen og overvej at tage kontakt til politiet på tlf. 1-1-4 med din mistanke. Tjek stelnummer på cykel og bil på politiets app.

Hvor sælges stjålne cykler?

Der bliver sat hundredvis af brugte cykler til salg på Facebook hver eneste dag. Det sociale medies salgsplatform Marketplace er blevet yderst populær, men købere skal være på vagt over for urealistisk gode tilbud. En stor del af cyklerne bliver nemlig solgt til spotpris, fordi de er stjålne.