Table of Contents:

 1. Kan alkohol påvirke vejrtrækning?
 2. Hvilke 7 kræftformer er relateret til alkohol?
 3. Kan alkohol påvirke lungerne?
 4. Hvad gør alkohol ved lungerne?
 5. Hvad gør alkohol ved blodtrykket?
 6. Kan man få kræft af at drikke alkohol?
 7. Hvordan får man leverkræft?
 8. Kan man blive blind af håndsprit?

Kan alkohol påvirke vejrtrækning?

Man lugter kraftigt af alkohol, og vejrtrækningen kan være besværet. Koma er en livsfarlig tilstand. Hvis man har mistanke om, at en person er gået i koma, skal man være særlig opmærksom på, om noget (for eksempel opkast) blokerer luftvejene. Giv førstehjælp og ring 112.

Hvilke 7 kræftformer er relateret til alkohol?

Risikoen for kræft stiger med mængden af alkohol, der indtages, og undersøgelser viser, at selv et mindre forbrug kan øge risikoen for kræft....Alkohol øger risikoen for følgende kræftsygdomme:
 • Kræft i mundhule, svælg, strube og spiserør.
 • Brystkræft.
 • Leverkræft.
 • Tyk- og endetarmskræft.
17. feb. 2022

Kan alkohol påvirke lungerne?

Ligesom det også kan give forhøjet blodtryk og hjerteproblemer i blandt andet hjertemusklen og i hovedkranspulsårerne. Derudover er alkohol kædet sammen med en række andre sygdomme, blandt andet i lungerne, skelettet, mave, tarme og stofskifte, immunsystemet og evnen til at få børn.

Hvad gør alkohol ved lungerne?

Hvordan med alkohol og KOL? Ja, ligesom rygning øger alkoholomsætningen af theophyllin, som findes i enkelte typer KOL- og astmamedicin, hvilket dog ikke giver nogle reelle kliniske problemer. Alkohol kan virke sløvende, og derfor kunne det tænkes, at en større mængde kan svække vejrtræningen hos KOL-patienten.

Hvad gør alkohol ved blodtrykket?

Et stort alkoholindtag kan føre til forhøjet blodtryk, som belaster hjertekredsløbet. Et alkoholindtag, som følger anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, anbefales for at beholde et normalt blodtryk. Det betyder, at ved forhøjet blodtryk anbefales 14 genstande for mænd og 7 genstande for kvinder om ugen.

Kan man få kræft af at drikke alkohol?

Alkohol er kræftfremkaldende, også i små mængder. Det kan give kræft i de organer, der kommer i berøring med alkoholen, dvs. fra mund til endetarm. Derudover øger alkohol risikoen for at udvikle brystkræft.

Hvordan får man leverkræft?

Årsagen til leverkræft er oftest skrumpelever (cirrose), der skyldes overforbrug af alkohol, kronisk leverbetændelse pga. virus, men type 1 sukkersyge og visse andre leversygdomme øger også risikoen for at udvikle leverkræft. Også andre forhold såsom overvægt og rygning, kan øge risikoen.

Kan man blive blind af håndsprit?

En større mængde håndsprit i øjnene kan være farlig og give skader på hornhinden, som kan resultere i synsnedsættelse. Derfor råder Jesper Eghøje til, at man søger lægehjælp, hvis irritationen varer ved og bliver ved med at skylle øjet indtil man kan få hjælp på skadestuen.