Table of Contents:

 1. Hvad er grammofonplader værd?
 2. Hvad er grammofonplader lavet af?
 3. Hvilke LP er noget værd?
 4. Hvad er forskellen på EP og LP?
 5. Hvad er en Lakplade?
 6. Hvad er gamle 78 plader værdi?
 7. Hvem køber grammofonplader?
 8. Hvor kan man sælge sine gamle vinylplader?
 9. Hvornår kom den første LP?
 10. Hvem vil købe mine LP plader?
 11. Hvad betyder LP plader?
 12. Hvad er en vinyl?
 13. Hvordan fungerer vinylplader?
 14. Hvem har opfundet grammofon?
 15. Hvad er lakplader?

Hvad er grammofonplader værd?

Har du en af de helt efterspurgte plader fra den periode i en god stand, kan du sagtens få mellem 1.000-5.000 kroner for den, siger Simon Busk. Han understreger, at det dog er af helt afgørende betydning, hvilken presning pladen har. Altså hvornår musikken er trykt ”presset” over på plade.

Hvad er grammofonplader lavet af?

De "moderne" grammofonplader er lavet af PVC (Polyvinyl Chlorid) og er mere følsomme for ridser end lakpladerne, men mindre følsomme overfor bøjning og anden fysisk overlast.

Hvilke LP er noget værd?

Hvis vinylen er i perfekt stand, er den mellem 5.000 – 7.000 kroner værd, vurderer Simon Busk. – Niel Youngs live-plade fra 1991, som hedder 'Weld', vinylen 'Harvest Moon” fra 1992, 'Unplugged' fra 1993 og andre vinyler fra 90'erne kan være mellem 200-1.000 kroner værd, siger Simon Busk.

Hvad er forskellen på EP og LP?

Hvor en single som regel kun indeholder én eller to sange, og et album måske kan indeholder 10 eller flere, er der typisk fire eller fem sange på en EP. Spilletiden ligger som regel på et sted mellem 15 og 25 minutter.

Hvad er en Lakplade?

Lakplader er 78´ere med metalkerne, ofte aluminium, hvorpå der er påført et tyndt lag lak. Lakplader blev fortrinsvis benyttet til bl. a. private optagelser af folk der var i besiddelse af et såkaldt skæreapparat.

Hvad er gamle 78 plader værdi?

Pladerne sælges ud til små priser - 25 øre til 25 kroner stykket, alt efter hvor mange og hvilke plader, du slæber af med. Nogle kan du sågar få ganske gratis.

Hvem køber grammofonplader?

Hos Seebachs Klassikere oplever vi en stigende efterspørgsel efter brugte vinylplader. Vinylplader & LP ér har stor interesse og her er det både nyere og ældre musik vi ønsker at købe. Vi har stor efterspørgsel efter velholdte gamle lp plader (vinylplader) stort set alle genrer inden for rock, pop, blues og jazz.

Hvor kan man sælge sine gamle vinylplader?

Kan du ikke finde pladen, som du vil sælge, er det heldigvis let at få en god idé om prisen: Discogs.com er verdens største katalog over plader. Her kan du se, hvad en plade bliver handlet til. Du skal dog være opmærksom på, at pladerne ofte sælges for lavere priser i Danmark.

Hvornår kom den første LP?

Første LP var 'The Voice of Frank Sinatra', det første studiealbum fra en dengang ny og lovende lovende kunstner. Første gang udgivet på 78 rpm lakplader i 1946. Her fyldte det 4 stk. lakplader, men ved genudgivelsen ved premieren på vinyl i 1948 kunne albummet være på én LP-plade.

Hvem vil købe mine LP plader?

Efterspørgslen på vinyl er eksploderet! Vi er derfor altid på markedet efter pladesamlinger. Om du skal sælge 5 plader, eller en samling på 5.000 stk., så giver vi meget gerne et tilbud. Ting der kan forøge prisen på dine plader: De er pæne og velholdte – plader samt cover.

Hvad betyder LP plader?

LP-plade (S), longplayingplade (S).

Hvad er en vinyl?

Vinyl – et kunststof. Grammofonplade – også kaldet vinylplade eller blot vinyl. Vinyl (single) – et musikmedieformat.

Hvordan fungerer vinylplader?

Vinylpladerne er af navnet, lavet af vinyl som starter ud med at være en klump vinyl, som bliver sammenpresset i en maskine der presser med en vægt på 100 ton. Samtidigt bliver lydbølgerne presset fysisk ind i vinylpladen, for at gemme lydinformationerne.

Hvem har opfundet grammofon?

Thomas Edison Emil BerlinerCharles CrosEldridge R. JohnsonJoseph Sanders Fonograf/Opfindere

Hvad er lakplader?

Lakplader er 78´ere med metalkerne, ofte aluminium, hvorpå der er påført et tyndt lag lak. Lakplader blev fortrinsvis benyttet til bl. a. private optagelser af folk der var i besiddelse af et såkaldt skæreapparat.