Table of Contents:

 1. Hvordan kan jeg se om mit pas er biometrisk?
 2. Kan man rejse med udløbet pas?
 3. Hvad måler et pas?
 4. Kan man have to pas?
 5. Hvordan forlænger man sit pas?
 6. Hvad koster et pas hvis man ikke har det gamle?
 7. Hvorfor koster et pas så meget?
 8. Hvad sker der hvis man bliver taget med et udløbet pas?
 9. Er der chip i alle pas?
 10. Er der chip i pas?
 11. Hvad er gyldig rejselegitimation?
 12. Hvor lang tid skal pas være gyldigt Europa?
 13. Hvad er Pasnummeret?
 14. Kan man få et midlertidigt pas med det samme?
 15. Hvilke lande tillader dobbelt statsborgerskab?

Hvordan kan jeg se om mit pas er biometrisk?

Ifølge lovgivningen skal der altid biometri i et biometrisk pas. Det betyder, at man kun kan få et provisorisk pas, hvis man eksempelvis har plaster, bandage, gips på hele hånden. Hvis det derimod kun drejer sig om en enkelt finger, er det stadigvæk muligt at få et pas.

Kan man rejse med udløbet pas?

Du kan få forlænget dit almindelige pas, hvis dit pas er ved at udløbe, eller hvis det er udløbet inden for de sidste tre måneder, og du akut skal rejse. Det kan kun blive forlænget én gang. Forlængelsen vil blive lavet, så den gælder, til du kommer hjem fra din rejse og med en varighed af højst ét år.

Hvad måler et pas?

det skal ligne dig og have størrelsen 35 x 45 mm, hvor hovedet måler mellem 30-36 mm i højden. billedet skal tages lige forfra og vise dit ansigt og det øverste af skuldrene. hovedbeklædning må kun bæres, hvis det er af religiøse grunde, og pandeparti, kindben og hage skal være synlige.

Kan man have to pas?

Man kan godt have både dansk statsborgerskab og et andet statsborgerskab. Danmark har siden den 1. september 2015 accepteret dobbelt statsborgerskab.

Hvordan forlænger man sit pas?

Husk du skal bestille tid For at få forlænget gyldigheden af dit pas skal du henvende dig personligt til Borgerservice og medbringe dit pas. Vi anbefaler dig, at du i samme forbindelse bestiller et nyt pas, da gyldigheden i passet kun forlænges, så det gælder til den konkrete rejse, og kun kan forlænges én gang.

Hvad koster et pas hvis man ikke har det gamle?

0 - kr. 12 - kr. 18 - folkepensionsalderen: 890 kr. Personer i folkepensionsalderen: 378 kr.

Hvorfor koster et pas så meget?

Folketinget har den 26. januar 2021 vedtaget en ændring af pasloven, der betyder, at gebyret for pas stiger fra den 1. februar 2021. Samtidig er det vedtaget, at pasgebyret fordobles i de tilfælde, hvor en ansøgers tidligere pas er mistet eller hvor passet fremvises i ødelagt stand.

Hvad sker der hvis man bliver taget med et udløbet pas?

Du kan få forlænget dit eksisterende pas én gang ved et stempel, hvis dit pas er udløbet inden for de sidste tre måneder eller vil udløbe inden for kort tid, før du skal rejse. Men kun i det tilfælde, at det ikke er muligt at nå at bestille et nyt pas - fx ved et akut opstået behov for at rejse.

Er der chip i alle pas?

Alle pas udstedt efter 1. januar 2012 har derfor en chip, hvor pasholderens fingeraftryk er lagret, så det bliver lettere for pasmyndigheder at tjekke, at et pas er ægte. Chippen gør samtidig pas sværere at misbruge og forfalske.

Er der chip i pas?

Langt de fleste pas, der er udstedt efter den 1. januar 2012, indeholder en chip med særlig beskyttelse, der gør, at passet ikke kan kopieres. En telefon, som ikke indeholder en NFC-læser, vil ikke være i stand til at scanne chippen i passet, og vil ikke kunne kontrollere, om passet fx er kopieret.

Hvad er gyldig rejselegitimation?

For danske statsborgere udgør kun pas gyldig Rejselegitimation. Danske statsborgere kan dog rejse i de nordiske lande uden at medbringe pas. Til indrejse i en række lande skal passet forinden være forsynet med et visum til landet.

Hvor lang tid skal pas være gyldigt Europa?

som er gyldigt i mindst 3 måneder efter den dato, hvor du planlægger at rejse ud af det EU-land, du besøger. som er udstedt inden for de seneste ti år.

Hvad er Pasnummeret?

Kode, angiver nationalitet. DNK står her for 'Danmark'. Pasnummer, typisk på 9 cifre. Efternavn.

Kan man få et midlertidigt pas med det samme?

Du kan kun et nødpas, hvis du ikke kan nå at et egentligt pas. Prisen er den samme som for det almindelige pas. Du skal til et borgerservicecenter for at et nødpas. Bemærk, at du skal betale dobbelt pris for det midlertidige pas, hvis dit pas er bortkommet, eller du ikke kan nå at hente det, før du skal rejse.

Hvilke lande tillader dobbelt statsborgerskab?

Fire europæiske lande har siden 2000 ændret lovgivning og tillader i dag dobbelt statsborgerskab: Island, Sverige, Finland og Tyskland.