Table of Contents:

 1. Hvem byggede Glyptoteket?
 2. Hvilken stil er Glyptoteket bygget i?
 3. Hvad er samlinger?
 4. Hvor gammel er Glyptoteket?
 5. Hvad koster det at komme ind på Glyptoteket?
 6. Hvem udstiller på Glyptoteket?
 7. Hvornår blev vandmoderen lavet?
 8. Hvad kaldes en samling af oplysninger?
 9. Hvordan kan pædagoger skabe samlinger som børn gider deltage i?
 10. Hvornår er der gratis adgang til Glyptoteket?
 11. Er Glyptoteket gratis om tirsdagen?
 12. Hvorfor er du så vred?
 13. Hvem har lavet vandmoderen?
 14. Hvad er et opgør?
 15. Hvilket ord kan betyde indsmigre?

Hvem byggede Glyptoteket?

Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han en enestående samling af kunst- og kulturgenstande. I 1888 forærede Carl Jacobsen sin kunstsamling til offentligheden og begyndte byggeriet af Glyptoteket.

Hvilken stil er Glyptoteket bygget i?

Henning Larsens bygning blev opført i 1996 til den moderne malerisamling. Umiddelbart er bygningen typisk for modernismens arkitektur, men samtidig sender bygningen også en hilsen til antikken.

Hvad er samlinger?

En samling er noget andet end en kategori. Et eksempel på en kategori er optegenelser med 'Fødsel, ægteskab og død'. Inde i kategorien "Fødsel, ægteskab og død" kan du finde flere samlinger som "England Fødsler og dåb" eller "Texas Marriages and Divorces".

Hvor gammel er Glyptoteket?

Ny Carlsberg Glyptotek
TypeKunstmuseum
AdresseDantes Pl København V
Grundlagt1897
GrundlæggerCarl Jacobsen

Hvad koster det at komme ind på Glyptoteket?

DKK0 - DKK115 ⋅ glyptoteket.dkNy Carlsberg Glyptotek / Billetter

Hvem udstiller på Glyptoteket?

Parallelt med Glyptotekets udstilling udvikler Den Frie en udstilling, Arven – efter Anne Marie Carl-Nielsen, hvor ti udvalgte samtidskunstnere lader sig inspirere af den ældre billedhuggers værker. Tal R, Sif Itona Westerberg og Rasmus Myrup er nogle af de kunstnere, du kan opleve.

Hvornår blev vandmoderen lavet?

Det er skulpturen "Vandmoderen" af Kai Nielsen, der oprindeligt blev udstillet for første gang i Den Frie Udstillingsbygning i 1920 i en gipsudgave. Vandmoderen blev med flere andre skulpturer af Kai Nielsen givet til Svendborg Museum i forbindelse med museets 50 års jubilæum i 1958.

Hvad kaldes en samling af oplysninger?

Et modul er en samling af erklæringer, udsagn og procedurer, som er gemt sammen som en enhed.

Hvordan kan pædagoger skabe samlinger som børn gider deltage i?

legende element, når pædagogen selv har lyst til at deltage i samlingen. Når pædagogen gi- ver børnene – og sig selv – mulighed for at lege aktiviteter, der udspringer af en ide formet i et barnehoved, eller med inspiration i de tegn, som børnegruppen har vist pædagogen.

Hvornår er der gratis adgang til Glyptoteket?

Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket inkl. særudstillingen for 85 kr. Voksne skal slippe 115 kroner inkl. særudstillingen.

Er Glyptoteket gratis om tirsdagen?

Glyptoteket. Hop ind i den eksotiske vinterhave hos Glyptoteket og få varmen hver tirsdag - hér er der nemlig gratis entré, hvis du vil se den permanente, historiske samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du af med 60 kroner - også om tirsdagen.

Hvorfor er du så vred?

Ny Carlsberg Glyptotek rummer en af verdens absolut fineste samlinger af værker af den franske kunstner Paul Gauguin (). Særudstillingen er centreret om museets egen samling, suppleret med flere prominente indlån fra en række udenlandske museer og institutioner.

Hvem har lavet vandmoderen?

Det er skulpturen "Vandmoderen" af Kai Nielsen, der oprindeligt blev udstillet for første gang i Den Frie Udstillingsbygning i 1920 i en gipsudgave. Vandmoderen blev med flere andre skulpturer af Kai Nielsen givet til Svendborg Museum i forbindelse med museets 50 års jubilæum i 1958.

Hvad er et opgør?

det at opgøre et regnskab olgn.; opgørelse (1.1); ogs. om resultatet, slutsummen, facit.

Hvilket ord kan betyde indsmigre?

Indsmigrende — Synonymer, betydning og anvendelse
 • fidel,
 • indladende.