Table of Contents:

 1. Hvorfor bider min hund i poterne?
 2. Hvorfor slikker hunde sig på poterne?
 3. Hvad er trædepude?
 4. Hvad gør potevoks?
 5. Hvad kan jeg smøre min hunds poter med?
 6. Hvornår skal potevoks smøres på?
 7. Hvad består en Hundepote af?
 8. Hvad er en tjenestehund?
 9. Hvordan ser hårsækmider ud?
 10. Kan man bruge vaseline til hundens poter?
 11. Hvad er en fodballe?
 12. Er potevoks godt?
 13. Kan man smøre hundepoter?
 14. Hvad er Betafuse vet?
 15. Hvornår skal man bruge potevoks?

Hvorfor bider min hund i poterne?

Irriterede poter producerer en øget mængde talg fra kirtlerne i poten. Dette talg er et godt voksemedie for bakterier og svampe, som i stigende mængde vil resultere i en øget irritation. Hunden eller katten vil begynde at interessere sig mere end normalt for de kløende poter og slikke og bide i poterne.

Hvorfor slikker hunde sig på poterne?

Hunde slikker deres poter for at gøre dem rene, hvis de klør, er irriteret eller er smertefulde. Når hunden gentagende gange slikker på dens poter, udvikler det sig hurtigt til frustration – både hos hunden og hos ejeren.

Hvad er trædepude?

Dette er en sål med en pude, der løfter foden op på plads ved belastning. Det er vigtigt at sålen passer til foden.

Hvad gør potevoks?

Potevoks er en specialcreme, der gør trædepuderne og huden imellem dem smidig og betydelig mere modstandsdygtig mod alle påvirkninger. Samtidig danner potevoksens indhold af bivoks en hinde, der skyer vand udefra, men samtidig tillader fordampning indefra (hunden sveder gennem trædepuderne).

Hvad kan jeg smøre min hunds poter med?

Efter gåturen er der flere gode produkter, der kan styrke huden på poterne: Kovaline salve, baby zinksalve, Aloe-Vera, Locobase/Helosan/kopattesalve og ikke mindst kold kamillete, som kan lindre ømme poter.

Hvornår skal potevoks smøres på?

”Begynder man at bruge potevoks, er det dog en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles for salt,” siger han.

Hvad består en Hundepote af?

En hundepote består af en trædepude, og 4 mindre puder, som udgør tæerne, kløerne eller spidsen på hundepoten. Hvis du mærker på trædepuden føles den massiv og rug, men kan også mærkes blødere, alt efter typen af hund. Ude på hver ”tå” sidder en negl. Neglene skal jævnligt klippes i takt med at de gror og bliver lange.

Hvad er en tjenestehund?

Tjenestehunde er dyr, der bruges af regeringsorganer til at påtage sig en lang række opgaver, fra vagtopgaver til at finde forsvundne mennesker og opdage sprængstoffer.

Hvordan ser hårsækmider ud?

Hårsækmider er ikke synlige for det blotte øje. Dyrlægen tager dybe afskrabninger i huden og kigger i et mikroskop for at se dem. I nogle tilfælde behøves endda biopsier (vævsprøver) for at finde hårsækmiden, for eksempel ved angreb af poter.

Kan man bruge vaseline til hundens poter?

For at forebygge revnede trædepuder kan du skylle saltet af din hunds poter og tørre dem med en klud efter hver tur, så bliver poterne sjældent udtørret. Hvis problemet er opstået, skal man smøre hundes poter med en potevoks eller vaseline, som virker blødgørende og vandafvisende.

Hvad er en fodballe?

Metatarsalgia er et begreb, der anvendes til at beskrive en smertefuld forfods tilstand i området lige før de små tæer (mere almindeligt kaldet balden af foden). Tilstanden er karakteriseret ved smerter og betændelse i fodsålen i området af metatarsus hovederne, som er enderne af de lange knogler i foden.

Er potevoks godt?

Bedste Anti Frost Potevoks Den hjælper mod tørre poter fra salt og grus og så ligger den en beskyttende hinde, der gør, at den faktisk også beskytter mod skarpe genstande.

Kan man smøre hundepoter?

Hvis problemet er opstået, skal man smøre hundes poter med en potevoks eller vaseline, som virker blødgørende og vandafvisende. Potevoks kan købes hos dyrlægen og i dyrehandlere. Hvis din hund er våd, når I kommer hjem efter en tur, er det også vigtigt at den hurtigt bliver tør igen.

Hvad er Betafuse vet?

Betafuse vet 1 mg/g + 5 mg/g gel för hund. Betametason (som betametasonvalerat), fusidinsyra (som fusidinsyre- hemihydrat). SUBSTANSER 1 g innehåller: Aktiva substanser: Betameta- son (som betametasonvalerat) 1 mg, fusidinsyra (som fusidinsyrehemihydrat) 5 mg.

Hvornår skal man bruge potevoks?

Brug potevoks inden du går en tur om vinteren. Potevoks lægger en beskyttende film omkring poterne og der dannes en god barriere mod sne, sjap og salt, så hundens poter undgår udtørring. Desuden indeholder potevoks salicylsyre, som får blodkarrene i poten til at åbne sig og dermed fører varme fra blodet ud i poterne.