Table of Contents:

  1. Hvad er ikke kosher?
  2. Hvordan bliver man en rabbiner?
  3. Hvad er en Talmud?
  4. Hvad må man ikke i jødedommen?
  5. Hvad vil det sige at være jøde i Danmark?
  6. Hvad er Rabbinerens opgave?

Hvad er ikke kosher?

Det hebraiske ord "kosher" betyder mad, det er tilladt for jøder at spise ifølge de jødiske spiseregler og traditioner almindeligt kendt som kosher madlavning. Svinekød og skaldyr er forbudt, og kød og mejeriprodukter må ikke serveres sammen i det jødiske køkken.

Hvordan bliver man en rabbiner?

En raabbiner er en jødisk Torahlærd og -lærer. Siden middelalderen er titlen anvendt om de jødiske menigheders ledere. Udnævnelsen til rabbi er forbundet med ordination (hebraisk smikah), som i moderne tid forudsætter en bredere uddannelse.

Hvad er en Talmud?

Talmud (hebraisk תַּלְמוּד) er den store samling af citater og udtalelser af rabbinere. Talmud blev færdigstillet i løbet af 500-tallet i Israel, og er en sammenstilling af jødernes mundtlige overleveringer. Det hebraiske ord talmud betyder "studium", og Talmuds formål er studiet af Toraen.

Hvad må man ikke i jødedommen?

De jødiske spiselove tillader kød af drøvtyggende pattedyr, der har spaltede klove, det vil sige ikke svin og hest mv. Tamfugle som høns, ænder, gæs, kalkuner og duer, alt, hvad der vokser i jorden som frugt, grøntsager og krydderier samt æg, mælk og mælkeprodukter af tilladte dyr er kosher.

Hvad vil det sige at være jøde i Danmark?

Ifølge jødisk lov er du jøde, hvis din mor er jødisk. I nogle grene af jødedommen er man også jøde, selvom kun ens far er jøde. Man kan også konvertere – dvs. skifte religion – til jødedommen og dermed blive jøde.

Hvad er Rabbinerens opgave?

Rabbi er betegnelsen for en lærd jøde. En rabbiner er en jøde, der i mange år har studeret de jødiske hellige skrifter. Han kan ud fra skrifterne vejlede andre jøder i, hvordan de lever et godt jødisk liv.