Table of Contents:

 1. Hvilke religiøse autoriteter findes der indenfor Islam?
 2. Hvad er den muslimske trosbekendelse?
 3. Hvor er der sharia lov?
 4. Hvad siger man i trosbekendelsen?
 5. Hvad er formålet med en trosbekendelse?
 6. Hvilken rolle spiller hadith samlingerne i islam?
 7. Hvad er en sunni?
 8. Hvilken religionsfaglig term kan man beskrive religionen i Mekka med?

Hvilke religiøse autoriteter findes der indenfor Islam?

 • Alim.
 • Allamah.
 • Almami.
 • Kalif.
 • Imam.
 • Storimam.
 • Stormufti.
 • Muezzin.

Hvad er den muslimske trosbekendelse?

Trosbekendelsen hedder på arabisk shahada. Den består af to sætninger, der lyder: "Jeg bevidner (ashhadu an), at der ikke er nogen gud undtagen Gud (la ilaha illa llah), og Muhammed er hans sendebud (wa-muhammada rasul allah)." Når man siger disse ord, bevidner eller bekræfter man sin tro.

Hvor er der sharia lov?

Men der er en række muslimske lande, hvor en stor del af det juridiske system er indrettet efter en traditionel tolkning af sharia. Det gælder Saudi-Arabien, Iran, Sudan og visse delstater i Nigeria.

Hvad siger man i trosbekendelsen?

I trosbekendelsen siger vi altså, at vi håber på og har fast til- lid til Gud Fader, Jesus Kristus og Helligånden. Denne tillid giver vi udtryk for til enhver gudstjeneste – Men håbet og tilliden til Gud er også rammen om enhver kristens liv – for trosbekendelsen siges ved hver eneste dåb og ved hver eneste begravelse.

Hvad er formålet med en trosbekendelse?

Trosbekendelser, symboler, inden for kristendommen kirkeligt autoriserede, forpligtende sammenfatninger af et kirkesamfunds tro. I oldkirkens første århundreder var den kristne læres vigtigste punkter sammenfattet i en trosregel. Den afløstes fra 300-t. af normative sammendrag af den kristne tro, dvs.

Hvilken rolle spiller hadith samlingerne i islam?

En hadith er en overlevering om, hvad profeten Muhammed gjorde og sagde. Ordet bruges både om den enkelte overlevering og om det samlede kompleks af overleveringer, der næst efter Koranen udgør det vigtigste grundlag for islamisk liv og tro. Hadith betyder 'ny, nyhed, beretning' på arabisk.

Hvad er en sunni?

Sunnisme (eller sunni-islam, arabisk: سنّة) er den mest udbredte trostolkning inden for islam. Tilhængere kaldes sunnier, sunnimuslimer, sunnitter eller formelt Ahl al-Sunnah (bogstaveligt 'sædvanes folk', egl. fra Ahl us-Sunnah wa-l-Jamā'ah, 'sædvanens og menighedens folk').

Hvilken religionsfaglig term kan man beskrive religionen i Mekka med?

Mekka og Islam Mekka er den vigtigste by i islam. Da hændelserne i Mekka fandt sted før opdelingen i shia- og sunni-muslimer, er byen hellig for begge retninger.