Table of Contents:

  1. Hvor ligger Paradisets have?
  2. Hvad betyder Eden?
  3. Hvordan beskrives paradis?
  4. Hvad er Paradis i islam?
  5. Hvad er Edens Have?

Hvor ligger Paradisets have?

Bibelhistorikere har haft mange forslag til, hvor Eden , men der er ikke opnået enighed herom. De fire floder som omtales, er Pisjon, Gihon, Hiddekel og Eufrat. Det har været hævdet, at Pisjon er Nilen, mens Josefus mente Pisjon var Ganges.

Hvad betyder Eden?

"Eden" refererer til "paradiset", Edens have. Dette paradis omtales i Det Gamle Testamente, hvor det hebraiske ord "pardes" anvendes, i betydningen "have" eller "park". Navnet "Eden" blev derfor, af grundlæggerne af denne filosofi, valgt som et symbol på den bedst kendte have i verden.

Hvordan beskrives paradis?

Paradis bliver normalt identificeret med Edens have eller med Himmelen. Oprindeligt en have med en mur omkring, som siden uddrivelsen af Adam og Eva blev bevogtet af keruber og et flammesværd. De fleste kristne trosretninger betragter Paradis som stedet, de retfærdige kommer hen efter Guds dommedag.

Hvad er Paradis i islam?

Alle muslimers ultimative mål for deres eksistens er at komme i paradiset og leve et godt og behageligt liv. Hvis man følger Koranens og dermed Allahs ord kan man ifølge muslimerne komme i paradiset. Man skal være rettroende og handle etisk forsvarligt. I Sura 56 "Den indtræffende" tales der om dommedag.

Hvad er Edens Have?

Edens have; paradis(et). Og Gud Herren tog Mennesket og satte det i Edens Have, at dyrke den og vogte den.