Table of Contents:

 1. Hvordan virker flyvemaskiner?
 2. Hvad er en flyvinge lavet af?
 3. Hvor kommer flyvemaskiner fra?
 4. Hvad hedder næsen på et fly?
 5. Hvordan drejer man et fly på jorden?
 6. Hvor højt flyver man i et fly?
 7. Hvilke kræfter påvirker et fly der flyver?
 8. Hvornår begyndte man at flyve?
 9. Hvad er det der kommer ud af fly?
 10. Hvem opfandt det første fly?
 11. Hvornår kom det første passagerfly?
 12. Hvorfor kan en flyvemaskine flyve?
 13. Hvor langsomt kan et fly flyve?
 14. Hvad hedder en flyvemaskine krop?

Hvordan virker flyvemaskiner?

Tryk presser et fly op Det højere tryk under vingen gør, at et fly bliver "presset" opad mod det lavere tryk, og på den måde holder flyet sig i luften. Vingernes vinkel kan korrigeres, så de skaber ændringer i trykket og får flyet til at stige eller dale. På propelfly virker propellerne efter samme princip.

Hvad er en flyvinge lavet af?

Hule metalstænger, der er 1.000 gange tyndere end hårstrå, danner et gitter med en fleksibilitet, der minder om en rengøringssvamp. Materialet kaldet microlattice kan nu anvendes i fly, hvilket er en stor fordel, da det er 99,99 % luft og derfor er bogstaveligt talt let som en fjer.

Hvor kommer flyvemaskiner fra?

Historiens første flyvning med en flyvemaskine foregik ved Kill Devil Hills nær Kitty Hawk, North Carolina. Brdr. Wright havde slået plat eller krone om, hvem der skulle være pilot; Orville Wright vandt.

Hvad hedder næsen på et fly?

Et landingsstel eller understel er det bærende system som et luftfartøj benytter til at lande på eller starte fra, som understøtter flyet når det ikke er i brug, og til at transportere sig rundt på overfladen ved hastigheder for lave til at fartøjet er luftbårent (taxiing).

Hvordan drejer man et fly på jorden?

A: Når flyet bevæger sig ved lave hastigheder på jorden, har sideroret meget lille effekt – så vi er tvunget til at bruge næsehjulet eller differential thrust, når vi skal dreje flyet. Er der tale om mindre drej vil piloterne (på de fleste fly) bruge “rudder pedals” til at dreje næsehjulet.

Hvor højt flyver man i et fly?

Nutidens fly kan nå højder på 41.000 fod (12 km), mens der inde i kabinen er et lufttryk svarende til en højde af 8.000 fod (2,5 km). De fleste passagerfly er udstyret med enten turboprop- eller jetmotorer.

Hvilke kræfter påvirker et fly der flyver?

Under vandret flyvning lige ud med konstant flyvehastighed virker fire kræfterflyet: opdrift, tyngdekraft, luftmodstand og trækkraft fra motoren. De fire kræfter virker sjældent eller aldrig i flyets tyngdepunkt (nederste tegning); normalt virker opdriften og luftmodstanden hhv.

Hvornår begyndte man at flyve?

Den 17. december 1903 gennemførte brødrene Wright (Wilbur og Orville Wright) historiens første bemandede flyvning med en motoriseret maskine med større massefylde end den omgivende luft (i modsætning til f. eks. balloner og luftskibe).

Hvad er det der kommer ud af fly?

En kondensstribe er en lang, hvid sky, der er skabt af udstødningsgasserne af fly. De dannes, fordi udstødningsgasserne indeholder både vanddamp og små urenheder. Vanddampen, som bliver til iskrystaller i den -40° kolde luft, bliver, sammen med urenheder som f.

Hvem opfandt det første fly?

december 1903 gennemførte brødrene Wright (Wilbur og Orville Wright) historiens første bemandede flyvning med en motoriseret maskine med større massefylde end den omgivende luft (i modsætning til f. eks. balloner og luftskibe).

Hvornår kom det første passagerfly?

Det første passagerfly med trykkabine var Boeing 307 Stratoliner fra 1938, der kunne nå en højde af 20.000 fod (6 km.).

Hvorfor kan en flyvemaskine flyve?

Opdriften skabes på flyets vinge, der groft sagt er flad på undersiden og krum på oversiden. Når den bevæger sig igennem luften tvinges luften der løber over vingen til at løbe hurtigere end luften på undersiden. Det skaber et lokalt mindre lufttryk, der populært sagt suger flyet op. Det kaldes opdrift.

Hvor langsomt kan et fly flyve?

Det langsomste, som et F-16 fly kan flyve stabiliseret, er ca. 100 knob (185 km/t), men dette er en hastighed, som typisk kun anvendes i ekstreme situationer som f. eks. under luftkampmanøvrer (dogfights).

Hvad hedder en flyvemaskine krop?

Kroppen. Flyets krop (fuselage) rummer et cockpit og en kabine med plads til nyttelast i form af passagerer og gods.