Table of Contents:

  1. Hvorfor er Nike populært?
  2. Hvem ejer Nike idag?
  3. Hvad står Nike for?
  4. Hvor mange ansatte har Nike?
  5. Hvor mange butikker har Nike i verden?
  6. Hvad betyder Nike på græsk?
  7. Hvor bliver Nike sko lavet?
  8. Hvilken branche er Nike i?
  9. Er Nike bæredygtig?
  10. Hvem er Nikes konkurrenter?

Hvorfor er Nike populært?

Kombinationen af sponsoraftaler med sportsstjerner som Michael Jordan og Andre Agassi samt det brasilianske fodboldlandshold og store fodboldklubber som FC Barcelona og Manchester United, provokerende livsstilsreklamer og slogans som "Just do It" har gjort Nike til en af verdens mest populære mærkevarer.

Hvem ejer Nike idag?

Men forretningshjernen bag Nike er Phil Knight, der oprindelig er journalist, men fandt sit kald som iværksætter under et MBA-studium.

Hvad står Nike for?

Nike er sejrens gudinde i græsk mytologi. Den tilsvarende gudinde i romersk mytologi er Victoria.

Hvor mange ansatte har Nike?

Selve Nike har omkring 48.000 ansatte, men inkl. samtlige mellemhandlere og kontakter i deres supply chain er der tale om næsten 1 mio. medarbejdere. Nike, Inc.

Hvor mange butikker har Nike i verden?

Blue Ribbon Sports blev, d. 25. januar 1964, grundlagt af Bill Bowerman og Phil Knight. I 1971 blev brandets første løbesko produceret – de blev døbt ”Nike”, og herfra påbegyndte en enorm produktion....Nike.
NavnNike, Inc.
Antal ansatteCa. 48.000 (Converse og Umbro)
Omsætning (2014)$27.799.000.000= 181.972.254.000DKK

Hvad betyder Nike på græsk?

Nike er sejrens gudinde i græsk mytologi. Den tilsvarende gudinde i romersk mytologi er Victoria.

Hvor bliver Nike sko lavet?

Omkring 620,000 mennesker rundt om i verden arbejder i dag med at producere Nike-produkter såsom sko, tøj og sportstilbehør. Størstedelen af dem er kvinder under 25. Mere end 75 procent af dem arbejder er fra asiatiske lande, primært Kina, Thailand, Indonesien, Vietnam, Korea og Malaysia.

Hvilken branche er Nike i?

I dag betegner Nike sig selv som ver-‐ dens førende virksomhed inden for sportsartikler, hvilket de medrette kan kalde sig, da de samlet set har den største markedsandel på markedet for sportsprodukter og er firmaet bag en af verdens mest kendte markedsføringsslogans, ”just do it.” Men hvordan er det lykkedes de 2 ...

Er Nike bæredygtig?

Fra og med 2020 er alle Nikes Air Manufacturing Innovation-faciliteter i Nordamerika drevet af 100% bæredygtig vindenergi. Vi genbruger mere end 90% af spildmaterialerne fra vores Air-såler til at lave nye, innovative stødabsorberingssystemer. Mindre vægt på fødderne. Mindre spildt materiale.

Hvem er Nikes konkurrenter?

Adidas, som er Nikes største konkurrent, har kontrakt med 33 pct. af spillerne. Her finder man stjerner som Lionel Messi, Paul Pogba og Luis Suárez. Langt efter kommer producenterne Puma og Under Armour.