Table of Contents:

 1. Hvilken genre er Drivhuset af Anders Bodelsen?
 2. Hvilken periode er Drivhuset skrevet i?
 3. Hvad handler novellen Drivhuset om?
 4. Er novellen Drivhuset en del af en novellesamling?
 5. Hvem er hovedpersonen i Drivhuset?
 6. Hvad kan man perspektivere til Drivhuset?
 7. Hvad er temaet i Drivhuset?
 8. Hvad er genretræk i en novelle?
 9. Hvor gammel er Anders Bodelsen?
 10. Hvad er Drivhuset et symbol på?
 11. Hvad er et Drivhuset symbol på?
 12. Hvilke genre kan en novelle være?
 13. Hvad er Anders Bodelsen kendt for?
 14. Hvornår døde Anders Bodelsen?

Hvilken genre er Drivhuset af Anders Bodelsen?

Science fictionDrivhuset / GenreScience fiction er en litterær genre, der omfatter fantastisk litteratur og fabelprosa; begrebet blev først benyttet i 1929 af Hugo Gernsback, redaktør for magasinet Science Wonder Stories., men historier som kan betegnes som science fiction har eksisteret helt tilbage til oldtiden. Wikipedia

Hvilken periode er Drivhuset skrevet i?

Igennem livet går alle mennesker gennem en fase, hvor man udvikler sig fra at være et barn til at være voksen. Novellen drivhuset skildrer to unge mennesker der udvikler sig fra at være et barn til at blive to unge voksne mennesker gennem en uskyldig leg. Drivhuset er en novelle skrevet af Anders Bodelsen i 1965.

Hvad handler novellen Drivhuset om?

Drivhuset er en novelle af Anders Bodelsen, novellen er skrevet i 1965. Novellen er et tilbageblik på forfatterens barndom. Han fortæller om dengang han og de andre børn i villakvarteret legede gemmeleg om sommeren i en slags fælles have. Fra sit værelse kan drengen se et drivhus, der ligger bagved haverne.

Er novellen Drivhuset en del af en novellesamling?

Drivhuset” er en novelle af Anders Bodelsen. Den udkom i 1965 som en del af novellesamlingen af samme navn. Novellen handler om jegfortælleren, en 12-årig dreng, der har sin første seksuelle erfaring en sommeraften i et drivhus.

Hvem er hovedpersonen i Drivhuset?

Anders Bodelsens "Drivhuset" er hovedpersonen samtidigt novellens førstepersonsfortæller. Hovedpersonens tanker og adfærd fortæller, at han gennemgår en voldsom udvikling i løbet af novellen. Han udvikler sig fra at være barn til at være en ung voksen, som er blevet bevidst om sin seksualitet.

Hvad kan man perspektivere til Drivhuset?

Novellen har både nyrealistiske og modernistiske træk Anders Bodelsens novelle ”Drivhuset” er skrevet i et enkelt og ligefremt sprog, der er let at gå til. Der er ikke mange metaforer, man skal kunne gennemskue, før man kan forstå, at novellen handler om overgangen fra barn til voksen.

Hvad er temaet i Drivhuset?

Drivhuset” handler om overgangen fra barndommen til voksenlivet. I begyndelsen af novellen er jegfortælleren stadig et barn, men han bliver allerede holdt vågen om natten af en sær længsel, som han endnu ikke rigtig forstår.

Hvad er genretræk i en novelle?

Noveller er korte fiktive prosatekster. Som i andre episke tekster interesserer vi os som læsere for personerne, miljøet, handlingen, temaet, fortælleren og den sproglige iscenesættelse. Noveller kan tage mange former og fx være realistiske, fantastiske, skæve, skøre eller sarkastiske.

Hvor gammel er Anders Bodelsen?

Anders Bodelsen
Født11. februar 1937 Frederiksberg, Danmark
Død17. oktober 2021 (84 år) Danmark
FarC.A. Bodelsen
MorMerete Bodelsen

Hvad er Drivhuset et symbol på?

Verdenskrig, og voksenlivet i den spirende velfærdsstat. I Drivhuset præsenteres vi for en prosa, der har væksthuset som symbol, lige fra titelnovellens fremstilling af en opvækst under beskyttede vilkår til den afsluttende novelles indkredsning af velfærdsstaten som et socialt væksthus.

Hvad er et Drivhuset symbol på?

I Drivhuset præsenteres vi for en prosa, der har væksthuset som symbol, lige fra titelnovellens fremstilling af en opvækst under beskyttede vilkår til den afsluttende novelles indkredsning af velfærdsstaten som et socialt væksthus.

Hvilke genre kan en novelle være?

Noveller kan skrives i mange forskellige undergenrer. Dette er afgørende for måden, den er skrevet og opbygget på. Eksempler på undergenrer: gyser, trivial, krimi, kærlighedsnovelle, psykologisk/thriller, realistisk novelle, surrealistisk novelle, fantastisk novelle, drama, komedie, ungdomsnovelle og mange flere.

Hvad er Anders Bodelsen kendt for?

Anders Bodelsen er en af det danske velfærdssamfunds mest læste forfattere. Hans romaner, noveller og skuespil handler om hverdagsmennesker i ekstreme situationer. Stilen er koncentreret og klar, i slægt med den journalistik, Bodelsen hele tiden har dyrket parallelt med sit skønlitterære forfatterskab.

Hvornår døde Anders Bodelsen?

17. oktober 2021Anders Bodelsen / Dødsdato