Table of Contents:

 1. Hvilke planeter kan man se på nattehimlen uden kikkert?
 2. Hvilken planet lyser mest?
 3. Kan man se planeten Mars?
 4. Hvad er den store stjerne på himlen?
 5. Hvornår er Saturn synlig?
 6. Hvornår kan man se Venus?
 7. Hvad hedder de 9 planeter?
 8. Hvilken planet kan ses i dag?
 9. Kan man se Mars i dag?
 10. Hvor kan man se Mars på himlen?
 11. Hvilken stjerne lyser stærkest?
 12. Hvornår kan man se Jupiter på himlen?
 13. Hvad hedder den første stjerne på nattehimlen?

Hvilke planeter kan man se på nattehimlen uden kikkert?

Efter solnedgang kan de to planeter Mars og Saturn ses på den sydvestlige himmel. Mars, der er en af Jordens naboplaneter, kan ses som en klar, rød stjerne, mens Saturn er mere gullig i sin farve. Saturns ringe, der består af stykker af sten og is, kan ses igennem et amatørteleskop.

Hvilken planet lyser mest?

Næst efter solen og månen er Venus det stærkest lysende himmellegeme, som under gunstige forhold kan ses om dagen, hvis man lige ved, hvor på himlen den befinder sig. Dens kraftige lys skyldes både dens nærhed og dens tætte, tykke atmosfære, som kaster sollyset tilbage. Klarest lyser Venus 27. april om aftenen og 10.

Kan man se planeten Mars?

Med det blotte øje kan du se planetens røde farve. Har du en simpel håndkikkert, bliver farven mere markant, hvis du defokuserer den, så Mars tegner en stor, uskarp cirkel. I et teleskop kan du se detaljer på Mars' overflade i form af blandt andet mørke og lyse områder samt polarkalotten af hvid is.

Hvad er den store stjerne på himlen?

Himlens klareste stjerne befinder sig lidt under Orion mod øst. Det er Sirius eller Hundestjernen, den største stjerne i stjernebilledet Den store Hund. Den er en af Solens nærmeste naboer og er kun omtrent 8,6 lysår væk.

Hvornår er Saturn synlig?

I februar og marts er Venus kommet på den anden side af Solen, så at den ses tydeligt om morgenen. Mars kan ses meget lavt på himlen i sydøst lige før solopgang. Saturn: Sidst på måneden kan du måske nå at se Saturn ved siden Mars lige før solopgang.

Hvornår kan man se Venus?

STJERNEGUIDE: Jordens naboplanet Venus står altid tæt på Solen, og derfor er den kun synlig lavt over horisonten lige efter solnedgang og lige før daggry. I løbet af året er der stor forskel på, hvor klart lyset fra Venus er, fordi den set fra Jorden har faser ligesom vores egen måne.

Hvad hedder de 9 planeter?

Her kan du læse lidt om hver enkelt planet, og se hvor på himlen den står i 2016.
 • Merkur. Merkur er den mindste planet i Solsystemet. ...
 • Venus. Venus minder meget om Jorden i størrelse og sammensætning. ...
 • Jorden. Jorden er den tredje planet i solsystemet regnet fra Solen. ...
 • Mars. ...
 • Jupiter. ...
 • Saturn. ...
 • Uranus. ...
 • Neptun.

Hvilken planet kan ses i dag?

Den røde planet Mars kan ses stå op i øst fra midnat, og de to store gasgiganter Jupiter og Saturn står tæt på hinanden fra solnedgang og det meste af natten. Den klare planet Venus vil stå op midt på natten imod øst og være synlig på morgenhimlen. Populært kaldes det en ”morgenstjerne”, selvom det er en planet.

Kan man se Mars i dag?

Hvis I har mod på at stå tidligt op, kan I i de her dage spotte Saturn, Jupiter og Mars liggende på stribe. De tre planeter kan ses lavt over horisonten mod sydøst før solopgang.

Hvor kan man se Mars på himlen?

Mars står i stjernebilledet Tyren lidt under Plejaderne (syvstjernen) på himlen i vest. 18. februar ses Månen lidt under Mars. 19 februar er den rykket op mellem Tyrens røde øje Aldebaran og Plejaderne, mens Mars nu ses lidt under Månen.

Hvilken stjerne lyser stærkest?

STJERNEGUIDE: Sirius lyser 25 gange kraftigere end Solen og er dermed den klareste af alle stjerner på himlen.

Hvornår kan man se Jupiter på himlen?

Efterårets nattehimmel byder på mange forskellige muligheder for gode astronomiske oplevelser. Blandt andet står planeten Jupiter smukt på den sydlige himmel for tiden som en meget klar lysende prik. Planeterne lyser ikke af sig selv, men stråler på nattehimlen, fordi solens lys bliver reflekteret fra deres overflade.

Hvad hedder den første stjerne på nattehimlen?

Sirius (eller Alfa Canis Majoris) er himlens klareste stjerne og hovedstjernen i stjernebilledet Store Hund.