Table of Contents:

  1. Hvad er sundere end ris?
  2. Hvad er grødris lavet af?
  3. Hvad er sundest røde eller sorte ris?
  4. Er det sundt at spise ris?
  5. Kan man tabe sig ved at spise ris?

Hvad er sundere end ris?

Hirsen indeholder mere protein, ligesom fiberindholdet er mange gange højere. Rigtig overlegen bliver hirsen, når man ser på indholdet af vitaminer og mineraler. Der er over dobbelt så meget jern i frøene, og både folatindholdet mængden af magnesium trumfer de polerede ris mange gange.

Hvad er grødris lavet af?

Grødris er polerede ris. De anvendes selvsagt til grød. De bliver meget klistrede ved kogning, ja, de koger nærmest ud. Riskornet er kort og buttet.

Hvad er sundest røde eller sorte ris?

Røde ris: Fuldkornsris som har det højeste indhold af kostfiber, vitaminer og mineraler, sammenlignet med hvide polerede ris og parboiled ris. Røde ris får deres farve fra engærsvamp, som vokser på dem. Kostfiberindholdet er 4,5 gram pr.

Er det sundt at spise ris?

Ris kan være gode for helbredet Ris smager ikke bare dejligt. Nogle ris-varianter (bemærk at der findes mere end 800 slags) kan også være gode for helbredet. Røde ris indeholder eksempelvis det kolesterolsænkende stof statin. Derudoverer er de rige på B-vitamin og kostfibre.

Kan man tabe sig ved at spise ris?

Man kan sagtens tabe sig med et moderat indtag af pasta, ris, hvidt brød og kartofler. Dog er det en kendsgerning, at særligt hvidt brød, pasta og ris indeholder mange flere kalorier pr. 100 g. end fx grøntsager.