Table of Contents:

 1. Hvad er forskellen på en fortælling og en historie?
 2. Hvad er en storytelling?
 3. Hvad er god storytelling?
 4. Hvordan kan man skrive en fortælling?
 5. Hvad betyder historisk fortælling?
 6. Hvilke typer fortællinger er der?
 7. Hvad bruger man storytelling til?
 8. Hvad er branding og storytelling?
 9. Hvorfor bruger man storytelling?
 10. Hvordan laver man en god fortælling?
 11. Hvad består en fortælling af?
 12. Hvilken genre er erindringer?
 13. Hvilken genre er en livshistorie?
 14. Hvorfor fortæller vi historier?

Hvad er forskellen på en fortælling og en historie?

'Historie' betyder fortid og fortolkning/fortælling Pointen hos de to er kort og godt, at: Historie som fag opererer med en dobbelthed i sin forståelse af 'historie'. På den ene side betyder historie 'fortid', på den anden side betyder historie 'fortolkning af/fortællinger om fortid' (min udlægning og forenkling).

Hvad er en storytelling?

Storytelling er en teknik, som virksomheder kan bruge til at kommunikere et budskab. Budskabet kan være rettet mod kunder eller medarbejdere. Man pakker budskabet ind i en historie, fordi historier et lettere at huske end fakta eller og almindelige beskeder.

Hvad er god storytelling?

Storytelling handler groft sagt om de følelser, oplevelser, behov og billeder, du kan sætte ind i din læsers hoved. Det kan være gennem tekst, video, billeder, og hvad man nu ellers kan finde på. Du skal fortælle en god, inspirerende historie, der sælger, som folk vil huske, og som går lige i hjertet på modtageren.

Hvordan kan man skrive en fortælling?

Tre måder at skrive fortælling
 1. Beretning. Den vigtigste fortællingsform der beretter hvad der sker. Altså handlingen.
 2. Samtale. Af og til går tempoet i handlingen ned når personerne snakker sammen. Det kaldes dramatisk fremstillingsform.
 3. Handlingen er helt standset når du skal beskrive en person eller et sted.

Hvad betyder historisk fortælling?

Den tager udgangspunkt i faktuelle begivenheder, men i modsætning til videnskabelige historiske fremstillinger er den historiske fortælling udformet som et plot med en begyndelse, en handling og en slutning, der munder ud i en pointe eller morale.

Hvilke typer fortællinger er der?

Genrer i fortællingens verdener
 • Fabel. En fabel er en fortælling hvor dyr optræder og tænker som mennesker. ...
 • Eventyret. I eventyret mødes modsætningerne. ...
 • Fantasy. En fantasy-fortælling begynder ofte i vores kendte verden. ...
 • Science-fiktion. ...
 • Magisk realisme. ...
 • Mytisk fortælling. ...
 • Historisk fortælling. ...
 • Realisme – hverdagsfortælling.

Hvad bruger man storytelling til?

Hele formålet med storytelling er nemlig netop at give nogle begivenheder og oplevelser, som din målgruppe kan identificere sig med og tage til sig. Og ikke mindst fortælle videre til andre i deres omgangskreds, hvilket giver dig delinger og øget kendskab til din virksomhed.

Hvad er branding og storytelling?

Storytelling er også et effektivt branding- og kommunikationsværktøj, fordi det forener vores opfattelse af virkeligheden og fordi det skaber forståelse og mening i vores liv ved hjælp af historier, hvor vi binder begivenheder sammen i fortællinger.

Hvorfor bruger man storytelling?

Du kan med fordel benytte storytelling som en strategi, der skal hjælpe med at levendegøre dit brand, så forbrugerens tilknytning styrkes. Med storytelling kan du spille på virksomhedens historie – det kan fx være de personlige historier og ideer, der gik forud for tilblivelsen.

Hvordan laver man en god fortælling?

Hvordan skriver jeg en god historie?
 1. Din hovedperson har et problem eller en udfordring. ...
 2. Der skal være noget på spil for din hovedperson. ...
 3. Noget uventet sker. ...
 4. Bring din læser et nyt sted hen. ...
 5. Brug de store følelser: Sorg, glæde, vrede, kærlighed, savn osv.
 6. Skriv med sanserne: Hvordan ser der ud? ...
 7. Brug gerne humor!

Hvad består en fortælling af?

Fortælling er en måde at videreformidle information på ved hjælp af virkemidler som ord, billeder , lyde og udsmykning. Improvisation er ligeldes et centralt element i fortællekunsten.

Hvilken genre er erindringer?

En erindring er en fortælling, hvor forfatteren skriver om noget, som han/hun kan huske fra sin fortid. Det er en subjektiv fremstilling af virkeligheden. Genren har følgende kendetegn: Forfatter og fortæller er den samme. Der er derfor brugt jeg-fortæller.

Hvilken genre er en livshistorie?

Hvad karakteriserer den livshistoriske fortælling som narrativ genre, og hvorfor er livshistorier så aktuelle netop i dag? LIVETS FORTÆLLINGER - en bog om livshistorier og identitet handler om, hvordan vi gennem fortællinger skaber mening og sammenhæng i tilværelsen.

Hvorfor fortæller vi historier?

- Historier har et stærkt socialt element. Når vi deler viden om en situation, skaber vi også et fællesskab med andre. Samtidig er historier enormt gode til at vække følelser hos tilhøreren. Og selv når vi prøver at skjule vores tanker eller følelser om en situation, så skinner de igennem i vores fortællemåde.