Table of Contents:

  1. Hvorfor blev Korea delt i to?
  2. Hvad hed Korea tidligere?
  3. Hvilken ideologi har Sydkorea?
  4. På hvilken halvø ligger Seoul?
  5. Hvordan ender Koreakrigen?
  6. Hvad handler sangen Jutlandia om?
  7. Hvordan sank Jutlandia?
  8. Er Sydkorea et uland?

Hvorfor blev Korea delt i to?

Formålet med delingen og den midlertidige okkupation var at etablere en midlertidig koreansk myndighed. Det endelige mål var etablering af en fri og uafhængig koreansk stat, som aftalt under Cairo-konferencen i 1943.

Hvad hed Korea tidligere?

Omkring år 680 e.kr. havde Silla samlet alle 3 riger til ét rige. Men siden gik det ned ad bakke, og i 918 grundlagde en tidligere købmand – Wangkon – et nyt dynasti; Koryo, forløberen for navnet Korea. På 50 år fik det nye rige erobret hele det gamle Silla.

Hvilken ideologi har Sydkorea?

Koreansk overgang fra autokrati til moderne demokrati blev markeret i 1997 ved valget af Kim Dae-jung, som blev svoret ind som den ottende præsident i Sydkorea, den 25. februar 1998.

På hvilken halvø ligger Seoul?

Landet ligger på den sydlige del af den koreanske halvø mellem det Japanske Hav (eller Østsøen på koreansk) og det Gule Hav....Sydkorea.
Republikken Sydkorea 대한민국大韓民國 Daehan Minguk
Nationalmelodi: Aegukga
HovedstadSeoul (서울) 37°35′N 127°0′Ø
Største bySeoul
Officielle sprogKoreansk, koreansk tegnsprog

Hvordan ender Koreakrigen?

Krigshandlingerne stoppede i 1953 med en våbenhvile, men de to lande har ikke indgået en formel fredsslutning. Det betyder, at de teknisk set stadig er i krig med hinanden, og forholdet mellem de to parter er fortsat præget af spændinger og stridigheder, ligesom verdens supermagter stadig spiller en rolle i konflikten.

Hvad handler sangen Jutlandia om?

Under Koreakrigen sejlede det danske hospitalsskib Jutlandia i krigszonen, og sygeplejerskerne ombord hjalp de tilskadekomne soldater. Historien inspirerede Kim Larsen til at skrive denne sang om udlængsel og omsorg. Teksten er legende - både i forhold til sproget og de historiske facts.

Hvordan sank Jutlandia?

Jutlandia lå i tørdok, da Tyskland angreb og besatte Danmark den 9. april 1940. På grund af mangel på dieselolie blev Jutlandia ikke beslaglagt af tyskerne, men blev lagt op ved Slotø tæt på skibsværftet sammen med to af ØK's andre motorskibe Java og Falstria.

Er Sydkorea et uland?

Sydkorea har haft en enorm økonomisk vækst efter Koreakrigen i 1950-53 og er gået fra at være et af verdens fattigste lande til at blive en af verdens største økonomier.