Table of Contents:

 1. Hvor står er Rhodos?
 2. Hvad hedder Rhodos på græsk?
 3. Hvad betyder Dodekaneserne?
 4. Hvorfor hedder Grækenland Grækenland?
 5. Hvor ligger Roders?
 6. Hvilken del af Grækenland er Rhodos?
 7. Hvad er billigt at købe på Rhodos?
 8. Hvilken ø er den største i den græske øgruppe Dodekaneserne?
 9. Er Rhodos en vulkanø?
 10. Hvilket sprog snakker man på Rhodos?
 11. Hvor ligger Rhodos i Grækenland?
 12. Hvilken øgruppe tilhører Kreta?
 13. Er Kreta større end Rhodos?

Hvor står er Rhodos?

Syd for den tyrkiske middelhavskyst ligger Rhodos, en af de største og mest frugtbare græske øer. På hele øen bor der samlet 115.000 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i byen af samme navn. Rhodos er blandt de mest besøgte græske øer pga.

Hvad hedder Rhodos på græsk?

Rhodos (by)
Rhodos Ρόδος
Rhodos by – havneindløbet
Overblik
LandGrækenland
RegionSydægæiske Øer

Hvad betyder Dodekaneserne?

Dodekaneserne, De Dodekanesiske Øer (græsk: Δωδεκάνησα Dodekánisa: "de tolv øer") er en øgruppe og et præfektur i det Græske Øhav, tæt på Tyrkiet, hvor de største øer er Rhodos og Kos.

Hvorfor hedder Grækenland Grækenland?

Herefter har Grækenland været et demokrati efter moderne vestlig standard, og landet blev medlem af EU i 1981....Grækenland.
Den Hellenske Republik Ελληνική Δημοκρατία (græsk) tr. Ellinikí Dhimokratía
Erklæret25. marts 1821
Anerkendt3. februar 1830
Kongeriget Grækenland7. maj 1832
Nuværende forfatning1975

Hvor ligger Roders?

Rhodos ligger i smørhullet mellem Kreta og Tyrkiet i Det Ægæiske Hav. Øen er Grækenlands tredjestørste og helt sikkert en af de smukkeste. Den har i mange år været Grækenlands mest populære feriedestination.

Hvilken del af Grækenland er Rhodos?

Rhodos er en græsk ø i øgruppen Dodekaneserne i den sydøstlige del af Det Ægæiske Hav, 20 kilometer fra den tyrkiske kyst; 14.490 indbyggere (2011). Øen har mindre skovklædte bjerge (højeste punkt er Attaviros, 1215 meter), mange frugtbare dale og små vandløb, der bruges til kunstvanding.

Hvad er billigt at købe på Rhodos?

Cigaretter er billigere i Rhodos by end i Danmark. Gennemsnitlige omkostninger ved en pakke med lokale cigaretter er 27 DKK (3.60 EUR). For mere kendte mærker som: Davidoff, Dunhill, L&M du er nødt til at betale om 34 DKK (4.60 EUR).

Hvilken ø er den største i den græske øgruppe Dodekaneserne?

Den største af øerne er Rhodos, som er meget populær blandt folk, der rejser med krydstogt. Nær Rhodos befinder der sig en række andre ganske populære øer, blandt andet Symi og Kos. Rhodos og Kos er især kendte for deres gode strande samt livlige natteliv.

Er Rhodos en vulkanø?

Trods navnet består gruppen af 54 bjergrige øer; de største er Rhodos, Karpathos, Kos, Kalimnos, Kasos, Astipalea, Simi, Tilos, Nissiros, Leros, Patmos, Chalki, Lipsi og Kastellorizo. De er med undtagelse af hovedøen Rhodos og Kos uden større skovområder, og undergrunden består overvejende af kalksten.

Hvilket sprog snakker man på Rhodos?

Officielt sprog: Græsk.

Hvor ligger Rhodos i Grækenland?

Rhodos ligger i smørhullet mellem Kreta og Tyrkiet i Det Ægæiske Hav. Øen er Grækenlands tredjestørste og helt sikkert en af de smukkeste. Den har i mange år været Grækenlands mest populære feriedestination.

Hvilken øgruppe tilhører Kreta?

De ægæiske øer (græsk: Νησιά Αιγαίου, Nisiá Aigaíou; tyrkisk: Ege Adaları) er øgrupperne i det Ægæiske hav mellem det græske fastland i vest og Tyrkiet i øst. Kreta udgør den sydlige grænse.

Er Kreta større end Rhodos?

Hvis du har mulighed for det, skal du måske overveje, om du i stedet skal rejse to uger og kombinere to forskellige rejsemål på øen. Rhodos er betydeligt mindre end Kreta, så her er afstandene kortere.