Table of Contents:

  1. Hvad betyder navnet Bianca?
  2. Hvad betyder mit navn Rikke?
  3. Hvad betyder navnet Regina?
  4. Hvilket land kommer navnet Rikke fra?
  5. Hvilket pigenavn betyder dronning?
  6. Hvad betyder navnet Ragnhild?
  7. Hvad betyder navnet Ivalu?
  8. Hvad betyder navnet Ragna?
  9. Hvad betyder Ivalo på dansk?
  10. Hvad betyder navnet Minik?

Hvad betyder navnet Bianca?

Bianca er en italiensk form af det latinske navn Bianca, sombetyder 'hvid'. Navnet er mest almindeligt i København og Østjylland. Bianca kom til Danmark islutningen af 1800-tallet, hvor man sværmede for 'eksotiske' navne, spanske,italienske, latinske.

Hvad betyder mit navn Rikke?

RikkeRikke er kortformen af Frederikke og betyder “fredelig hersker”.

Hvad betyder navnet Regina?

Dronning – regina er latinsk for dronning. Regina (konkubine) – (født ca. 780) var en af Karl den Stores konkubiner. Regina (navn) – et pigenavn.

Hvilket land kommer navnet Rikke fra?

Rikke er en kortform til navnene Frederikke og Rigmor. Navnet er mest almindeligt i Østjylland og København. Rikke har været brugt somkælenavn til Frederikke i flere hundrede år, men er først i 1900-tallet taget ianvendelse som officielt døbenavn.

Hvilket pigenavn betyder dronning?

Regina: Betyder på latinsk “Dronning”.

Hvad betyder navnet Ragnhild?

Ragnhild er et pigenavn, der er gammelt nordisk og betyder "gudindviet". Navnet Ragna er afledt af Ragnhild. I alt var der i 2001 2.818 personer med et af disse navne ifølge Danmarks Statistik.

Hvad betyder navnet Ivalu?

Ivalo – der er en ældre stavemåde for moderne grønlandsk Ivalubetyder 'senetråd' ifølge det grønlandske sprogsekretariat. Navnet bæres fx af sangeren Julie Berthelsen (født 1979).

Hvad betyder navnet Ragna?

Ragna er en gammel svensk og norsk kortform til sammensattekvindenavne med forleddet Ragn- 'guderne' (Ragnfrid, Ragnhild). Navnet er mestalmindeligt i Østjylland og København.

Hvad betyder Ivalo på dansk?

Prinsesse Josephines grønlandske mellemnavn blev Ivalo, et navn som har nogle lidt smukkere betydninger end prins Vincents. Ifølge navnebetydning.dk betyder Ivalo nemlig blandt andet sommerfugl, lillesøster og lille bølge. I Danmark har hele 55 kvinder, dette specielle, grønlandske navn som fornavn.

Hvad betyder navnet Minik?

Prinsens navn, Minik, betyder "den tørstige efter brystmælk" på grønlandsk, mens prinsessens navn, Ivalo, er genstand for større tvivl. Navnet hævdes både at kunne betyde "sommerfugl", "lillesøster", "lille bølge" eller "sytråd".