Table of Contents:

  1. Hvad hedder det fattige caribiske land der sammen med Dominikanske Republik udgør øen Hispaniola?
  2. Hvor mange mistede livet i Haiti?
  3. Hvorfor fandt jordskælvet sted i Haiti?
  4. Hvor ligger Haitis?
  5. Hvor mange døde i Haiti jordskælv 2021?
  6. Hvad er det største jordskælv i verden?
  7. Hvornår har der været jordskælv i Danmark?
  8. Hvilket sprog taler man på Haiti?

Hvad hedder det fattige caribiske land der sammen med Dominikanske Republik udgør øen Hispaniola?

Haiti [ha'iti] er et land der grænser op til Den Dominikanske Republik og er beliggende på den vestlige tredjedel af øen Hispaniola i det Caribiske Hav, øst for Cuba. Landet er en tidligere fransk koloni og var et af de første amerikanske lande efter USA, som erklærede sin uafhængighed. Hovedstaden er Port-au-Prince.

Hvor mange mistede livet i Haiti?

Det internationale Røde Kors meddelte, at omkring 3 millioner mennesker var blevet ramt af jordskælvet. Den 24. januar, bekræftede Haitis regering at antallet af døde var nået op på, over 150.000 i hovedstaden alene, inklusiv de mange tusinde døde i murbrokkerne og uden for hovedstaden Port-au-Prince.

Hvorfor fandt jordskælvet sted i Haiti?

Jordskælvet i Haiti opstod på forkastningen mellem den caribiske og den nordamerikanske kontinentalplade. Spændingerne opstår fordi dele af pladerne hænger fast i hinanden for så pludselig at løsne sig.

Hvor ligger Haitis?

Haiti ligger på den vestlige del af øen Hispaniola, der er den næststørste ø i Caribien. To bjergkæder gennemskærer øen i øst-vest retning på hhv. den nordlige og sydlige halvø. Den centrale del af landet består af højsletter og bjerge.

Hvor mange døde i Haiti jordskælv 2021?

Skælvet skete i 10 km's dybde med en styrke på 7,2 på richterskalaen. Pr. 25. august 2021 var der bekræftet 2200 døde og 344 savnede.

Hvad er det største jordskælv i verden?

Var tsunami-jordskælvet i Østasien det kraftigste, der nogensinde har været? Historisk har der uden tvivl været kraftigere skælv, men det største jordskælv, man har registreret, fandt sted ud for Chiles kyst den 22. maj 1960. Undersøgelser har vist, at det målte omkring 9,5 på richterskalaen.

Hvornår har der været jordskælv i Danmark?

Det sidste danske jordskælv i den størrelse var i 1985, hvor epicentret lå nord for Gilleleje.

Hvilket sprog taler man på Haiti?

Haitisk, også kaldet haitisk kreol (kreyòl ayisyen), er et franskbaseret kreolsprog, der tales på Haiti, hvor det sammen med fransk er officielt sprog. Sproget er en blanding af fransk og diverse vestafrikanske sprog, bl.