Table of Contents:

 1. Hvad er Mandelas rigtige navn?
 2. Hvordan var Nelson Mandelas barndom?
 3. Hvordan døde Nelson?
 4. Hvad hedder Nelson Mandelas børn?
 5. Hvad hed Nelson Mandelas kone?
 6. Hvad betyder ordet apartheid?
 7. Hvornår blev apartheid afskaffet?
 8. Hvornår var apartheid i USA?
 9. Hvad er ANC?
 10. På hvilken ø sad Nelson Mandela i fængsel?
 11. Hvor boede Mandela i 1960?
 12. Hvad var Nelson Mandelas mål?
 13. Hvad kæmper Nelson Mandela for?
 14. Hvem kæmpede mod apartheid?
 15. Hvad kom Nelson Mandela helt konkret i fængsel for?

Hvad er Mandelas rigtige navn?

Nelson Rolihlahla Mandela (), sydafrikansk sort nationalistleder og Sydafrikas præsident 1994-99. Var fængslet af apartheidregimet 1962-90 og hans løsladelse blev en milepæl i apartheids afskaffelse.

Hvordan var Nelson Mandelas barndom?

Mandelas far gik meget ind for uddannelse, og selv om han aldrig selv havde gået i skole, var han stor tilhænger af, at hans børn kom det, og derfor var Mandela den første i familien, som startede i skole, da han var 7 år gammel.

Hvordan døde Nelson?

LuftvejsinfektionNelson Mandela / DødsårsagEn luftvejsinfektion er en infektionssygdom, der involverer luftvejene. Denne type infektioner inddeles normalt i øvre luftvejsinfektioner og nedre luftvejsinfektioner. Nedre luftvejsinfektioner, såsom lungebetændelse, er oftest langt mere alvorlige end øvre luftvejsinfektioner, såsom forkølelse. Wikipedia

Hvad hedder Nelson Mandelas børn?

Zindzi Mandela Zenani MandelaMadiba Thembekile MandelaMakaziwe MandelaMakgatho Mandela Nelson Mandela/Børn

Hvad hed Nelson Mandelas kone?

På sin 80-års fødselsdag blev han gift med Graça Machel, enke efter Samora Machel, den tidligere præsident i Mozambique og ANC's allierede, som var dræbt i et flystyrt 15 år tidligere.

Hvad betyder ordet apartheid?

Apartheid betyder oprindeligt "adskillelse" på afrikaan, det sprog, som en stor del af de hvide i Sydafrika har som modersmål. Apartheid er en racistisk ideologi. Den baserer sig på, at det er nødvendigt og formålstjenligt at adskille de forskellige racer, og at den hvide race bør have magten og lede samfundet.

Hvornår blev apartheid afskaffet?

Apartheid blev formelt afskaffet i 1991, da apartheid-lovene blev ophævet, men først reelt i 1994, da der blev indført en ny forfatning i Sydafrika.

Hvornår var apartheid i USA?

Valget i 1948 og de efterfølgende love Regeringen begyndte med det samme at indføre apartheid. De første ændringer var at ulovliggøre ægteskab mellem to forskellige racer.

Hvad er ANC?

African National Congress (forkortet ANC) er et politisk parti i Sydafrika. Det er et socialistisk og venstreorienteret parti, der blev stiftet i 1912 med det formål at kæmpe for frihed og lige rettigheder for sorte og hvide.

På hvilken ø sad Nelson Mandela i fængsel?

Robben Island er mest kendt for at have været fængsel for bl. a. Nelson Mandela, der sad fængslet der i 18 af de 27 år, han var fængslet.

Hvor boede Mandela i 1960?

Mandelas liv. Nelson Rolihlahla Mandela blev født i Mvezo en lille landsby i Umtata-distriktet. Da hans far blev frataget sin titel som stamme-høvding, flyttede hele familien til Qunu, da Nelsons mor havde familie der.

Hvad var Nelson Mandelas mål?

Mandela og de øvrige ledere i ANC gik under jorden, og indledte den militære kamp. Deres første mål var landets infrastruktur, for eksempel elmaster. I 1962 rejste Mandela rundt i Afrika for at samle støtte til kampen i Sydafrika. Omtrent en måned efter at han var kommet tilbage til Sydafrika blev han anholdt.

Hvad kæmper Nelson Mandela for?

17. juli 2013 – Rolihlahla Mandela blev født i 1918 og har levet et turbulent liv, hvor han indædt har kæmpet for ligestilling, anti-kolonialisme og fred. Mandela bliver ofte henvist som faderen af den sydafrikanske nation og har modtaget adskillige hædrer for hans arbejde, deriblandt Nobels Fredspris i 1993.

Hvem kæmpede mod apartheid?

Farvede, asiater og i mindre grad hvide var også aktive i kampen mod apartheid. Ikke mindst unge hvide, der forelskede sig i en person fra en anden race og dermed på egen krop mærkede apartheid-lovene - det var forbudt at dyrke sex med eller gifte sig med en person fra en anden race - blev modstandere af styret.

Hvad kom Nelson Mandela helt konkret i fængsel for?

Efter at have afslået at blive løsladt mod at forsage væbnet kamp (februar 1985) forblev Mandela i fængsel indtil februar 1990, hvor vedvarende kampagner fra ANC og internationalt pres førte til frigivelsen den 11. februar efter ordre fra præsident F.W. de Klerk, der samtidig ophævede forbuddet mod ANC.