Table of Contents:

 1. Hvorfor hedder det en terrasse?
 2. Hvad er forskellen på en terrasse og en altan?
 3. Hvordan staves til terrasse?
 4. Hvad er forskellen på en overdækket terrasse og en udestue?
 5. Hvor højt må man bygge en terrasse?
 6. Hvad er en balcon?
 7. Hvad er definitionen på en altan?
 8. Hvordan laver man en tagterrasse?
 9. Hvad betyder at resignere?
 10. Hvad betyder ordet Stavær?
 11. Hvornår er en terrasse overdækket?
 12. Er overdækket terrasse en tilbygning?
 13. Hvor højt må man hæve en terrasse?
 14. Hvad er forskellen på terrasse og veranda?

Hvorfor hedder det en terrasse?

En terrasse (fra latin terra – jord) er et udendørs, hævet, åbent, fladt område i enten et landskab, park eller have, i haver ofte i nærheden af en bygning, eller en tagterrasse på et fladt tag.

Hvad er forskellen på en terrasse og en altan?

De fleste vil betegne udbygningen på deres ejendom som en altan og ikke bruge ordet 'balkon', men hvad er forskellen på de to ord? Hvis man slår ordet 'altan' op i ordbogen, defineres dette som ”en åben udbygning eller en lille terrasse over terrænhøjde”.

Hvordan staves til terrasse?

Svar: Terrasse staves med to r'er, fordi det indeholder det latinske ord 'terra' (jord).

Hvad er forskellen på en overdækket terrasse og en udestue?

Hvad er forskellen på en overdækket terrasse og en udestue, tænker du måske så. Udestuen er helt aflukket, og det er altid en tilbygning til huset. En overdækket terrasse er åben, selvom du kan vælge at lukke noget af den med sidebeklædninger. Derudover behøver den heller ikke ligge i forlængelse af huset.

Hvor højt må man bygge en terrasse?

Du skal ikke søge byggetilladelse, når du bygger en terrasse, med mindre terrassen er overdækket, og derfor indgår i det samlede areal. Vær dog opmærksom på regler for hævede terrasser (generelt betragtes 30 cm som hævet).

Hvad er en balcon?

Kigger vi nærmere på balkon, betegner Den Danske Ordbog balkonen som en ”fremspringende, uoverdækket etageudbygning på en (herskabelig) bygning forsynet med rækværk eller lav mur.” Ordbogens forklaringer stemmer meget godt overens med den forskel, der hersker i daglig tale.

Hvad er definitionen på en altan?

En altan er en mindre frithængende konstruktion, der oftest benyttes som terrasse. Altaner findes typisk ved etagebyggeri, da disse sikre at man har et privat udendørsareal, selvom man ikke har adgang til en have. Adgangen til altanen består ofte i en dør fra enten stue, soveværelse eller alrum.

Hvordan laver man en tagterrasse?

Når der opsættes en tagterrasse på fladt tag, skal tagterrassen ikke bygges fra bunden, men derimod oven på det flade tag. Det sker ved, at der bliver lagt et forstærkende underlag på taget af enten træ eller sten. Der skal også oftest bygges en udgang til tagterrassen som eksempelvis en trappe op til den.

Hvad betyder at resignere?

Resignere, (af lat. resignare åbne (noget forseglet), ophæve, give afkald på, re- + signare sætte mærke på, af signum mærke, tegn), finde sig i sin skæbne; forsage; give afkald.

Hvad betyder ordet Stavær?

Stavær, (uvis opr.), dagligsprog høj, tynd og evt. sølle udseende person.

Hvornår er en terrasse overdækket?

Du skal ikke søge byggetilladelse, når du bygger en terrasse, med mindre terrassen er overdækket, og derfor indgår i det samlede areal. Vær dog opmærksom på regler for hævede terrasser (generelt betragtes 30 cm som hævet).

Er overdækket terrasse en tilbygning?

Regler for skur, anneks og overdækket terrasse Et anneks til beboelse ses i princippet som en tilbygning, og derfor skal du ud over Bygningsreglementet også sætte dig ind i eventuelle regler i en lokalplan, tinglysninger for den konkrete grund eller grundejerforeningens vedtægter.

Hvor højt må man hæve en terrasse?

Ved hævede terrasser er der dog flere forhold at være opmærksom på. 30 cm over jorden faktisk nok til at indgå i betegnelsen 'hævet'. Her bør du undersøge, om du skal overholde 2,5 meters afstand til skel – faktisk hele 5 meter i sommerhusområder.

Hvad er forskellen på terrasse og veranda?

Det er to ord for den præcis samme ting, og de kan derfor bruges omskifteligt med hinanden.