Table of Contents:

 1. Hvad er betydningen af Sirene?
 2. Hvad er Odysseus?
 3. Hvad betyder aske og sirene?
 4. Er sirener og havfruer det samme?
 5. Hvad er luftalarm?
 6. Hvad handler Odysseus om?
 7. Hvilken græsk ø er kendt som Odysseus hjemsted?
 8. Er havfruer ægte?
 9. Hvordan ser en havfrue ud?
 10. Hvad skal man gøre hvis alarmen lyder?
 11. Hvor mange sirener er der i Danmark?
 12. Hvilken rolle spiller guderne i Odysseen?
 13. Hvem tog sig af Odysseus ved øen Scheria?
 14. Hvor ligger Troja i dag?

Hvad er betydningen af Sirene?

Det nationale sirenevarslingssystem skal advare befolkningen om fare. Politiet kan sætte sirenerne i gang i tilfælde af fx alvorlig luftforurening eller angreb. Sirenerne er opsat på bygninger eller master i byområder med flere end 1.000 indbyggere og kan høres af 80 procent af befolkningen.

Hvad er Odysseus?

Navnet Odysseus Odysseus er beslægtet med det græske verb odysseomai (= jeg er rasende, jeg føler smerte, jeg lider) og med latin odi og odium med tilknytning til vrede, had og raseri.

Hvad betyder aske og sirene?

En sirene var i den græske mytologi en underskøn kvinde. Sirenerne levede på et rev langt ude på havet. De var smukke og overnaturlige. Sirenerne fortælles at have lokket sømænd på afveje med deres sang og fik dem til at lide skibbrud.

Er sirener og havfruer det samme?

Der er ikke den største forskel på havfruer og sirener, udover forskellen på deres haler, og at sirener er meget mere onde, end havfruer siges at være. De trives side om side og lever sammen ved at holde sig indenfor deres eget territorium.

Hvad er luftalarm?

Varslingssirener er sirener, der lyder i tilfælde af krig, større ulykker, katastrofer eller terrorisme. De har til formål at advare befolkningen om, at der er opstået en farlig situation og man bør søge ly og opsøge information fra myndighederne. Tidligere blev de kaldt for luftalarmer og skulle advare om f.

Hvad handler Odysseus om?

Grundlæggende handler eposet om Odysseus' rejse fra krigen i Troja og hjem til den græske ø Ithaka, hvor han er konge. Denne hjemrejse tager 10 år, fordi havguden Poseidon bliver vred på Odysseus og forsinker ham. I løbet af de 10 år kommer Odysseus ud for mange udfordringer og eventyr.

Hvilken græsk ø er kendt som Odysseus hjemsted?

Tidligere var Ithaka hjemsted for den eventyrlystne sagnhelt Odysseus, men i dag kan øen også opleves med FolkeFerie.dk. Ithaka er ideel til dem, der vil bade, dykke, vandre og opleve historiske udgravninger.

Er havfruer ægte?

Havfruen er et fabelvæsen, en kvinde med fiskehale. Havfruer har været kendt fra søfareres beretninger gennem århundreder, men betragtes som overtro eller fuldemandshistorier. Ofte portrætteres de siddende på en sten, mens de reder deres hår. Motivet på Warszawas byvåben er en havfrue med skjold og sværd.

Hvordan ser en havfrue ud?

Normalt opfattes en havfrue som bærende fiskehale fra lænden og nedefter, men hos Den Lille Havfrue finder man to selvstændige halefinner, der går fra knæene og ned. Kunstnerens oprindelige skitse til figuren havde end ikke halefinner.

Hvad skal man gøre hvis alarmen lyder?

Sirenevarsling
 1. Gå inden døre. Når sirenerne hyler, skal du gå inden døre. ...
 2. Opsøg information. Søg information på DR og TV 2. ...
 3. Ring ikke 112 for at få information. Undlad at ringe 1 blot for at høre, hvad der sker, da det kan blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen.

Hvor mange sirener er der i Danmark?

Sirenerne bruges typisk i tilfælde af voldsom røgudvikling fra en brand eller ved udslip af farlige stoffer. I Danmark er der opsat i alt 1.078 sirener i byområder med flere end 1.000 indbyggere, og sirenerne kan høres af cirka 80 procent af befolkningen.

Hvilken rolle spiller guderne i Odysseen?

Guderne er også langt bedre repræsenterede i Iliaden end i Odysseen. I Odysseen er kun Athene en gennemgående figur, mens snart sagt alle Olympens guder spiller én eller anden rolle i Iliaden. Begge digte sættes dog i gang ved guddommelig beslutning, og der synes ikke at være tale om, at gudernes realitet betvivles.

Hvem tog sig af Odysseus ved øen Scheria?

Faiakere er et eventyrfolk på øen Scheria, hvor Odysseus redder sig i land på vej hjem fra Troja. Historien fortælles i 6. til 13. sang af Odysseen: På øen møder han prinsessen Nausikaa, der fører ham til sine forældre, Alkinoos og Arete.

Hvor ligger Troja i dag?

Troja (også kaldet Ilion, Solbyen) er i græsk mytologi centrum for den trojanske krig, som det beskrives i Iliaden. Byen lå i Anatolien i det nuværende Tyrkiet, men lå under den Trojanske krig under det daværende Grækenland.