Table of Contents:

  1. Hvad betyder Oregon?
  2. Hvilken stat ligger Portland?
  3. Hvor ligger Aalborg Portland?
  4. Hvad er Portland?
  5. Hvilken erhvervsgruppe hører Aalborg Portland til?
  6. Hvad produceres blandt andet på Aalborg Portland?
  7. Hvad laver Aalborg Portland?
  8. Hvem ejer Portland?

Hvad betyder Oregon?

Oregon er en amerikansk delstat med Salem som hovedstad, mens Portland er statens største by. Oregon havde i 2010 3,8 millioner indbyggere. Delstaten ligger ved Stillehavskysten, syd for Washington, nord for Californien og Nevada og med Idaho som østlig nabo.

Hvilken stat ligger Portland?

OregonPortland / Delstat Portland er en by i den nordlige del af den amerikanske delstat Oregon med 653.115 indbyggere i 2015. Byen ligger ved Willamette-floden lige syd for dennes udløb i Columbia-floden. Portland er administrativt centrum for det amerikanske county Multnomah County.

Hvor ligger Aalborg Portland?

Helt fra starten var Rørdal-fabrikken en meget stor og moderne fabrik, og dens beliggenhed ved Limfjorden var perfekt. Kridtbakkerne i Aalborg og den enestående beliggenhed med adgang til transport over sø og land ved Limfjorden er stadig en grundsten i Aalborg Portlands forretning den dag i dag.

Hvad er Portland?

Portland, Maine – en by i Maine, USA. Isle of Portland – en halvø i den Engelske Kanal. Portland-sten – en kalkstenstype fra Isle of Portland. Portland Island – en fiktiv ø i computerspilserien Grand Theft Auto.

Hvilken erhvervsgruppe hører Aalborg Portland til?

Aalborg Portland
Aalborg Portland A/S
BrancheProduktion af cement og beton
Grundlagt16. oktober 1889
GrundlæggerFrederik Læssøe Smidth, Poul Larsen, Alexander Foss og Hans Holm
HovedsædeAalborg, Danmark

Hvad produceres blandt andet på Aalborg Portland?

Aalborg Portland tager patent på Densit – et cementbaseret materiale med ekstrem høj styrke og tæthed. Densit bliver hurtigt populært og bruges blandt andet til vindmølleproduktion, gulvbelægning og veje.

Hvad laver Aalborg Portland?

Aalborg Portland A/S er en dansk virksomhed, der som den eneste producerer cement i Danmark. De er markedsleder på det danske marked, og er også verdens største eksportør af hvid cement. Desuden indgår betonproducenten Unicon A/S som et datterselskab i koncernen.

Hvem ejer Portland?

Aalborg Portland er igen 100% ejet af FLSmidth.