Table of Contents:

 1. Hvad betyder Naila?
 2. Hvad betyder neila?
 3. Hvad er Yom Kippur?
 4. Hvad laver man til Yom Kippur?
 5. Hvilke helligdage har jødedommen?
 6. Hvad betyder højtiden Yom Kippur?
 7. Hvor mange helligdage er der i jødedommen?
 8. Hvor mange højtider er der i jødedommen?
 9. Hvilken retning tilhører de fleste jøder i Danmark?
 10. Hvad er den vigtigste helligdag i jødedommen?
 11. Hvad betyder højtiden pesach?
 12. Hvilken betydning spiller påsken i jødedommen?
 13. Hvilken trosretning tilhører det mosaiske trossamfund i Danmark?

Hvad betyder Naila?

Naila er en by i Landkreis Hof i den bayerske regierungsbezirk Oberfranken i det sydlige Tyskland. Den ligger omkring 18 kilometer vest for byen Hof i Frankenwald i den aller nordligste del af Bayern.

Hvad betyder neila?

Den allersidste gudstjeneste kaldes neila, ”lukketid”, fordi legenden siger, at himlens porte nu lukkes efter have stået åbne for menneskenes bønner. Den endelige dom over hvert menneske skal nu fastlægges.

Hvad er Yom Kippur?

Yom kippur (יוֹם הַכִּפּוּרִים [yōm hakkippūrīm]) er en jødisk helligdag. Navnet betyder "soningens dag" på hebræisk. Yom kippur begynder ved mørkets frembrud den tiende dag i den jødiske måned tishri (september/oktober) og varer et døgn.

Hvad laver man til Yom Kippur?

Ved Yom Kippur er der mange af kvinderne, der tager hvide kjoler på. Og de hvide kjoler, de har på, er også de kjoler, kvinderne senere vil blive begravet i. Yom Kippur er også dagen, hvor Gud bestemmer om du skal leve eller dø, om der kommer regn, og hvor frugtbart året bliver.

Hvilke helligdage har jødedommen?

Jødiske helligdage
 • Rosh Hashanah – jødisk nytår.
 • Yom Kippur – forsoningsdag.
 • Sukkot – løvhyttefest.
 • Shemini atzeret — slutfest på løvhyttefestens 8. dag.
 • Simchat Tora – toraglæde, ny læsecyklus begynder.
 • Chanukka – lysfest, genindvielse af templet.
 • Purim – redning af de persiske jøder.
 • Pesach – jødernes udgang fra Ægypten.

Hvad betyder højtiden Yom Kippur?

Yom kippur er en jødisk helligdag, der falder om efteråret på den tiende dag i måneden tishrei, hvor jøderne fejrer nytår (rosh ha-shanah). Den er afslutningen på de ti bodsdage, der inspirerer til at søge Gud og mennesker om tilgivelse.

Hvor mange helligdage er der i jødedommen?

Ifølge den jødiske kalender er det nu år 5781. De jødiske helligdage kan opdeles i de fem religiøse højtider, der består af de tre valfartsfester, der er påbudt jøderne direkte i De Fem Mosebøger (Pesach, Shavuot og Sukkot) og de to fester, der følger lige efter Sukkot (Shemini Atzeret og Simchat Torah).

Hvor mange højtider er der i jødedommen?

De to helligdage, Shavuot og Sukkot, er begge løst bygget op om den bibelske fortælling om jødernes vandring i ørkenen efter udfrielsen fra slaveriet i Egypten. Sukkot falder ofte i oktober, shavuot i foråret, men de to helligdage hænger indholdsmæssigt sammen.

Hvilken retning tilhører de fleste jøder i Danmark?

Det Jødiske Samfund i Danmark, som er traditionel ortodoks.

Hvad er den vigtigste helligdag i jødedommen?

Rosh hashanah og Jom Kippur Ifølge den jødiske kalender er det nu år 5778. Præcis 10 dage efter nytår følger årets største helligdag Jom Kippur - den store forsoningsdag.

Hvad betyder højtiden pesach?

Ved denne helligdag fejrer man den store udvandring af de israelittiske slaver fra Egypten. Navnet Pesach, som på engelsk kaldes Passover, kommer fra miraklet da Gud, ”forbigik” eller på engelsk ”passed over”, hjemmet til Israelitterne.

Hvilken betydning spiller påsken i jødedommen?

I den kristne påske, fejrer og mindes man Kristi opstandelse. Hos jøderne fejrer man, at jøderne forlod Egypten under Moses' ledelse før vores tidsregning. Under den jødiske pesach, fokuserer man på den sidste af Egyptens ti plager, der handlede om, at alle førstefødte drengebørn skulle dø."

Hvilken trosretning tilhører det mosaiske trossamfund i Danmark?

Det Mosaiske Troessamfund er den jødiske menighed i Danmark. Jøder var blevet inviteret til Danmark i 1600-tallet under Christian 4. og Frederik 3., men Det Mosaiske Troessamfund blev først grundlagt den 16. december 1684, da to københavnske jøder fik tilladelse til at holde gudstjeneste i deres hjem.