Table of Contents:

 1. Er United Kingdom og Storbritannien det samme?
 2. Hvad er forskellen på UK og England?
 3. Er Irland en del af United Kingdom?
 4. Hvorfor hedder England England?
 5. Er der karantæne ved indrejse til England?
 6. Hvor ligger Wales i England?
 7. Hvor stor er UK?
 8. Hvad er Storbritanniens nationalret?
 9. Hvor stammer englænderne fra?
 10. Hvad må jeg tage med til England?
 11. Kan man sejle til England?
 12. Er Wales større end Danmark?

Er United Kingdom og Storbritannien det samme?

Storbritannien (engelsk: United Kingdom), officielt Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland (engelsk: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland), er et land i Vesteuropa. Storbritannien udgøres af øen af samme navn, den nordøstlige del af øen Irland samt et stort antal mindre øer.

Hvad er forskellen på UK og England?

Formelt hedder landet United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, eller på dansk Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland, og omfatter England, Wales, Skotland og Nordirland. Det bliver i daglig tale til Great Britain og på dansk Storbritannien.

Er Irland en del af United Kingdom?

Hvor ligger Irland? Irland ligger på den største af De Britiske Øer vest for England. Irland er afgrænset mod øst af Det Irske Hav og mod vest af Atlanterhavet. Den Irske Republik dækker 84 % af øen Irland, mens øens nordligste del udgøres af Nordirland, en selvstyrende del af Det Forenede Kongerige (United Kingdom).

Hvorfor hedder England England?

Navnet England er afledt af det old-engelske navn Englaland, der betyder Anglernes Land. Anglerne var en germansk stamme, som bosatte sig i Storbritannien i den tidlige del af middelalderen.

Er der karantæne ved indrejse til England?

Der er ingen restriktioner i forbindelse med indrejse til England, så uanset ens vaccinationsstatus behøver man ikke tage en test eller lade sig registrere hverken før eller efter indrejse. Yderligere retningslinjer for de tre selvstyrenationer kan findes her: Skotland. Wales.

Hvor ligger Wales i England?

Wales ligger som en bjergrig halvø på vestsiden af England, omgivet af Det Irske Hav mod nord og vest samt Bristol Channel mod syd.

Hvor stor er UK?

93.628 mi²Storbritannien / Areal

Hvad er Storbritanniens nationalret?

Briterne forlader EU, men det skal ikke forhindre os andre i at nyde deres nationalret: Fish and chips.

Hvor stammer englænderne fra?

Englænderne er et folkeslag hjemmehørende i England på de Britiske Øer. Den engelske identitet er af tidlig middelalderlig oprindelse. Befolkningens navn er afledt af navnet på et af de germanske folkeslag, kaldet anglerne, der erobrede Britannien fra romerne i det 5. århundrede.

Hvad må jeg tage med til England?

Hvis du er fra et EU, EØS-land eller Schweiz, kan du rejse til Storbritannien på ferie eller kortere rejser uden visum. Du kan rejse ind i Storbritannien med dit pas, som dog skal være gyldigt under hele dit ophold.

Kan man sejle til England?

Med DFDS kan du sejle til England fra fire forskellige havne i Europa, som gør det nemt at udforske hele Storbritannien på egen hånd. Når du kommer i land, er du klar til at opleve alt, hvad Storbritannien har at tilbyde; fra historiske byer og imponerende slotte til gamle ruiner.

Er Wales større end Danmark?

Wales (walisisk: Cymru) er et land der er en del af Storbritannien. Det grænser op til England mod øst, det Irske Hav mod nord og vest, og Bristolkanalen mod syd....Wales.
Wales (engelsk) Cymru (walisisk)
Indbyggertal og befolkning
Folketælling 20113.063.456
Tæthed147/km2
ValutaPound sterling ( GBP )