Table of Contents:

  1. Hvad havde Jesus om hovedet?
  2. Hvad handler Lidelseshistorien om?
  3. Hvad sker der lige inden man dør?
  4. På hvilken måde kommer det til udtryk i teksten at Jesus er Messias?
  5. Hvilke konsekvenser havde Paulus for kristendommen?

Hvad havde Jesus om hovedet?

Efter arrestationen i Getsemane Have fik han bind for øjnene og blev slået i ansigtet med knytnæver. Senere blev han pisket, fik en tornekrone på hovedet og blev tvunget til at bære tværstangen til sit eget kors. ... Forskerne mener, at Jesus døde efter mellem tre og seks timer på korset, og det var usædvanlig kort tid.

Hvad handler Lidelseshistorien om?

Lidelseshistorien markerer et højdepunkt i Bibelen – og en dramatisk afslutning på Jesu liv. Skærtorsdag tager han afsked med sine disciple, og afskedsmåltidet danner rammen om en alvorlig, men samtidig følelsesfuld sammenkomst blandt nære venner.

Hvad sker der lige inden man dør?

Den døende sover mere og mere, og bevidstheden og sanserne kan være svækkede. De fleste mennesker bliver bevidstløse, før de dør. De sover tungt og reagerer ikke længere, når man taler til dem eller rører ved dem. Tilstanden kan vare timer eller dage.

På hvilken måde kommer det til udtryk i teksten at Jesus er Messias?

Messias behøvede altså ikke at være en overnaturlig skikkelse. Brugt om Jesus i NT udtrykker det således, at han optrådte i kraft af Guds ånd, som han fik ved dåben; kun to steder i NT står formen Messias (Joh.

Hvilke konsekvenser havde Paulus for kristendommen?

Paulus giver det første skriftlige vidnesbyrd om forholdet mellem den kristne og den opstandne Jesus, om hvad det vil sige at være kristen og om kristen spiritualitet. Paulus' indflydelse på kristen tænkning er betydeligere end nogen anden nytestamentlig forfatter.