Table of Contents:

  1. Hvilket sprog taler man i Libanon?
  2. Hvad sker der i Libanon?
  3. I hvilket kontinent ligger Libanon?
  4. Hvad er hovedstaden i Libanon?
  5. Hvad hedder træet i Libanons flag?
  6. Hvad hedder sproget i Afghanistan?
  7. I hvilke lande taler man fransk?
  8. Hvordan skete eksplosionen i Libanon?
  9. Hvor ligger Syrien?
  10. Hvad er hovedstaden i Jordan?

Hvilket sprog taler man i Libanon?

ArabiskLibanon / Officielt sprogUdtrykkene arabisk og klassisk arabisk bruges almindeligvis om det rene arabiske sprog, اللغة العربية؛الفصحى, som er det sprog, Koranen er affattet på. Arabiske dialekter tales i Nordafrika og i Mellemøsten. Maltesisk er også en arabisk dialekt. Arabisk er et semitisk sprog ligesom hebraisk. Wikipedia

Hvad sker der i Libanon?

Læg dertil, at Libanon stadig lider under efterveerne fra den voldsomme eksplosion i Beirut havn den 4. august 2020, hvor en stor del af byen fortsat ikke er genopbygget, og bygningsdele spreder sig som vraggods, mens rekonstruktionsarbejdet er gået i stå på grund af stigende priser på byggematerialer.

I hvilket kontinent ligger Libanon?

AsienLibanon / KontinentAsien er verdens største kontinent, med et areal på cirka 44,58 millioner km². Kontinentet grænser mod nord, øst og syd til verdenshavet: Det Arktiske hav, Stillehavet og Det Indiske Ocean. Wikipedia

Hvad er hovedstaden i Libanon?

BeirutLibanon / HovedstadBeirut er Libanons hovedstad, største by og vigtigste havneby. Byen har 361.366 indbyggere, men 2,1 mio, hvis forstæderne regnes med. Byen er en smeltedigel af folkeslag med både kristne, muslimer og drusere. Beirut er regionens handelsmæssige og finansielle center og har hele 21 universiteter. Wikipedia

Hvad hedder træet i Libanons flag?

Libanon-Cederen på flaget skal symbolisere styrke, hellighed og evighed. Tidligere brugte Libanon den franske trikolore med Libanon-Cederen på det hvide felt.

Hvad hedder sproget i Afghanistan?

Pashto Dari Afghanistan/Officielle sprog De to officielle sprog er Dari, der tales af lidt over halvdelen af befolkningen og Pashto, der i Afghanistan tales af godt en tredjedel af befolkningen. Endvidere tales usbekisk, turkmensk, balutsji, pashai, nuristani, pamir, arabisk m. fl. Navnet Afghanistan betyder Afghanernes Land.

I hvilke lande taler man fransk?

FranskFrankrig / Officielt sprog

Hvordan skete eksplosionen i Libanon?

Hovedeksplosionen bliver forbundet med omkring 2.750 tons ammoniumnitrat, der var blevet konfiskeret af regeringen fra et forladt skib og opbevaret på havnen uden særlige sikkerhedsforanstaltning i de seneste seks år. Estimater af ækvivalenteffekterne for eksplosionsradiussen går fra 100-300 tons TNT.

Hvor ligger Syrien?

Syrien, officielt Den Syriske Arabiske Republik, (arabisk: سوريا eller سورية, Sūriyā eller Sūrīyah), er et land i det vestlige Asien, der grænser op til Libanon og Middelhavet mod vest, Tyrkiet mod nord, Irak mod øst, Jordan mod syd og Israel mod sydvest.

Hvad er hovedstaden i Jordan?

AmmanJordan / Hovedstad Hovedstad: Amman er hovedstad i Jordan. Næsten en tredjedel af Jordans befolkning bor i Amman. Nabolande: Jordan er en del af den region man kalder Mellemøsten. Landet grænser op til Syrien, Israel, Vestbredden, Irak og Saudi-Arabien.