Table of Contents:

 1. Hvad betyder det at se giraffen?
 2. Hvad betyder ordet giraf?
 3. Hvad hedder en hun giraf?
 4. Hvad hedder hornene på en giraf?
 5. Hvordan staver man til giraf?
 6. Hvordan ser man forskel på han og hun giraf?
 7. Hvad er giraf sprog?
 8. Hvor mange halshvirvler har en giraf?
 9. Hvad hedder giraffens unge?
 10. Hvorfor har en giraf horn?
 11. Hvilke rekorder har giraffen?
 12. Hvad betyder at blive taget med fingrene i kagedåsen?
 13. Hvordan kommunikerer giraffer?
 14. Hvilke 2 rekorder har giraffer?

Hvad betyder det at se giraffen?

Betydning: Noget man siger når man vil påpege en person der skiller sig ud fra mængden.

Hvad betyder ordet giraf?

giraffe, fr. gira(f)fe fra et arab. ord) 1) drøvtyggende klovdyr, som lever i Afrika, og som udmærker sig ved en ualmindelig lang hals, høje ben og et ejendommelig plettet skind, Camelopardalis giraffa.

Hvad hedder en hun giraf?

Derfor, skriver de, skal girafferne anerkendes som fire forskellige arter, nemlig: Den sydlige giraf (Giraffa giraffa), som har den sydafrikanske giraf (G. g. giraffa) samt den angolske giraf (G.

Hvad hedder hornene på en giraf?

Girafferne kendes især på deres lange hals og ben. Forbenene er længere end bagbenene, så ryggen skråner ned mod bagen. Både hanner og hunner har hornlignende udvækster fra kraniet, kaldet ossiconer.

Hvordan staver man til giraf?

Ordet giraf bruges som regel i midten af ​​en sætning og udtales som det staves.

Hvordan ser man forskel på han og hun giraf?

Den vejer mellem kg. Hannerne er større end hunnerne. Ved fødslen vejer en nyfødt giraf ca.

Hvad er giraf sprog?

Girafsprog er en sproglig metode til kommunikation, som er udviklet af den amerikanske psykolog Marshall Rosenberg. Det kaldes også ikke-voldelig kommunikation og er en metode til kommunikation i en given konflikt.

Hvor mange halshvirvler har en giraf?

Giraffen har det samme antal halshvirvler som næsten alle andre pattedyr, men de 7 halshvirvler er både større, tungere og meget længere end hos alle andre dyr. Den lange hals er en hindring, når giraffen skal drikke.

Hvad hedder giraffens unge?

Som det er i dag, taler man i København Zoo om girafføl, mens Aalborg Zoo helt bevidst vælger ordet girafkalv. Et valg, som NORDJYSKE i øvrigt læner sig op ad. Formidler hos Aalborg Zoo, Morten Smetana, vedgår, at det på godt, gammelt dansk hedder "girafføl".

Hvorfor har en giraf horn?

For at beskytte kraniet udvikler hannerne med årene ekstra udvækster, så de har tre, til tider fem horn. Drægtighedsperioden er 14-15 måneder. Hunnen føder stående, og kalven vejer omkring 50 kg og kan være 2 m høj.

Hvilke rekorder har giraffen?

Giraf. Giraffen er det højeste nulevende dyr. Mange giraffer er over 5 meter høje, og rekorden er 580 cm. Den lange hals er en god hjælp, når giraffen skal holde skarpt udkig efter rovdyr, eller når den skal nippe blade af træernes toppe.

Hvad betyder at blive taget med fingrene i kagedåsen?

Tages en medarbejder med fingrene i kagedåsen, medfører det øjeblikkelig fyring og bortvisning Urban2006. varierer i form De mange embedsmænd i den europæiske forvaltning er igen blevet taget med fingrene i klejnekassen KomPol2006Kommunistisk Politik - Netavisen (avis), 2006.

Hvordan kommunikerer giraffer?

Selve produktionen af lyden må derfor have at gøre med, hvordan luften bevæger sig i halsen. Studiet viser altså, at giraffer i lighed med elefanter kan kommunikere med både hørbar og infralyd.

Hvilke 2 rekorder har giraffer?

Giraffen er det højeste nulevende dyr. Mange giraffer er over 5 meter høje, og rekorden er 580 cm. Den lange hals er en god hjælp, når giraffen skal holde skarpt udkig efter rovdyr, eller når den skal nippe blade af træernes toppe.