Table of Contents:

  1. Hvad betyder navnet Aslan?
  2. Hvem har skrevet Bibelen?
  3. Er Aslan et pigenavn?
  4. Hvor kan man købe biblen?
  5. Hvem har skrevet Det Gamle Testamente?
  6. Hvad er forskellen på Lukasevangeliet og Matthæusevangeliet?
  7. Hvem er Lukas kristendom?

Hvad betyder navnet Aslan?

Ordet Aslan kommer fra tyrkisk og betyder løve. Han er skaber og øverste hersker over Narnia, men han overlader dog oftest den daglige ledelse til kongen / kongerne og dronningen / dronningerne. Han er også en slags "Dyrenes Konge".

Hvem har skrevet Bibelen?

Teksterne er nedskrevet over et tidsrum, der strækker sig fra omkring år 600 f.Kr. til år 200 e.Kr. Der står med andre ord flere generationer af forfattere bag de bibelske tekster, og deres identitet fortaber sig i de fleste tilfælde i en fjern oldtid. En af de få, som kan identificeres med sikkerhed, er Paulus.

Er Aslan et pigenavn?

Men Aslan synes vi "klinger" nordisk, er specielt, men let at udtale og forstå, og der er så mange andre drengenavne med As.. Der er så bare lige det ved det, at det er et tyrkisk navn, der betyder løve.

Hvor kan man købe biblen?

Der findes mange forskellige udgaver af bibelen, her kan du f. eks. finde bibelen på hverdagsdansk og børnebibelen, så udvalget er større end man måske ville tro. Hos Plusbog.dk har vi samlet et udvalg af forskellige udgaver af Bibelen, som du kan købe med store rabatter som medlem.

Hvem har skrevet Det Gamle Testamente?

Sandheden er, at Det Gamle Testamente er en gåde i bedste Dan Brown-stil. Vi ved rent faktisk ikke, hvem der skrev det, præcis hvornår de skrev det, eller hvorfor de skrev det.

Hvad er forskellen på Lukasevangeliet og Matthæusevangeliet?

I Matthæusevangeliet nedstammer Jesus fra en række konger, tilbage til Abraham, hvorimod Jesu stamtavle i Lukasevangeliet (Luk 3:23-38) lader Jesus nedstamme fra præster og profeter; og den strækker sig helt tilbage til Adam, det første menneske, for at betone, at Jesus ikke blot angik jøderne, men hele menneskeheden.

Hvem er Lukas kristendom?

Lukas (fra romersk Lukanus eller Lukius) levede i det 1. århundrede og nævnes i Det Nye Testamente som læge og som Paulus' medarbejder og rejseledsager. I 2. Timotheusbrev nævnes han som den, der er hos Paulus til det sidste.