Table of Contents:

  1. Hvad betyder Isobel?
  2. Hvor stammer navnet Bella fra?
  3. Hvor mange i verden hedder Isabel?
  4. Hvorfor står mit mellemnavn som fornavn?
  5. Er mellemnavn et fornavn eller et efternavn?

Hvad betyder Isobel?

Isabella er et pigenavn, som stammer fra det vestlige Middelhavsområde. Dets oprindelse er derudover ukendt, men meget taler for, at det kommer af "Isis bella", der er på linje med "Gud er stor" eller "Allah Akbar", men hvor "bellus" refererer til hendes feminitet.

Hvor stammer navnet Bella fra?

Bella er enten et latinsk navn, der betyder 'smuk' eller enkortform til navne som Annabella, Arabella og Isabella. Bella har altid været brugt som kælenavn Danmark. Navnet er mest almindeligtKøbenhavn og blandt danskere af udenlandsk oprindelse.

Hvor mange i verden hedder Isabel?

Statistikken viser, at i 20 af alle nyfødte piger i 2020 navngivet Isabella. I 2020 var det i alt 5.600 personer i Danmark med navnet Isabella, og hvor det i 2021 er steget til 6.171 danskere, som hedder Isabella.

Hvorfor står mit mellemnavn som fornavn?

Mellemnavn er en placering – man kan placere et fornavn eller et slægtsnavn som mellemnavn. Oprindeligt er definitionen af et mellemnavn 'Et navn, der kan tages som efternavn', men med den nye navnelov fra 2006 er det også muligt at have et godkendt fornavn som mellemnavn.

Er mellemnavn et fornavn eller et efternavn?

Mellemnavne har normalt karakter af et efternavn og står efter fornavn(ene) og inden efternavnet. Du kan have flere mellemnavne.