Table of Contents:

 1. Er Al-Qaeda stadig i Afghanistan?
 2. Hvor mange har al-Qaeda dræbt?
 3. Hvornår blev blev al-Qaeda oprettet?
 4. Hvad er al-Qaeda og Taliban?
 5. Er al-Qaeda og Taleban det samme?
 6. Hvor mange fly blev kapret 9 11?
 7. Hvad er al Qaedas mål?
 8. Hvornår skete 9 11?
 9. Hvad tid skete 9 11?
 10. Hvad er forskellen på Islamisk Stat og al-Qaeda?
 11. Hvilken sammenhæng er der mellem al-Qaeda og Taliban?
 12. Hvor mange mennesker døde i World Trade Center?
 13. Hvor mange etager var der i Twin Towers?

Er Al-Qaeda stadig i Afghanistan?

Da USA og dets allierede trak deres styrker ud af Afghanistan i 2021, og Taleban genvandt magten i størstedelen af landet, kom der frygt for at al-Qaeda ville kunne genetablere sig her. Selvom det vurderes at al-Qaeda har en tilstedeværelse i landet, er det usikkert hvor stærk den er.

Hvor mange har al-Qaeda dræbt?

I 1998 angreb Al-Qaeda de amerikanske ambassader i Tanzania og Kenya. 223 mennesker blev dræbt i de to terroraktioner, og mange tusinde blev såret. Aktionerne førte til, at USA's sikkerhedstjeneste virkelig fik øjnene op for Al-Qaeda og placerede Osama bin Laden på toppen af listen over eftersøgte mænd.

Hvornår blev blev al-Qaeda oprettet?

1988, Peshawar, PakistanAl-Qaeda / Grundlagt

Hvad er al-Qaeda og Taliban?

Efter terrorangrebet mod USA den 11. september 2001 blev det klart, at Taleban-styret samarbejdede med de ansvarlige bagmænd i terrornetværket al-Qaeda. En måned senere invaderede en USA-ledet koalition Afghanistan, afsatte Taleban og indledte jagten på al-Qaedas leder Osama bin Laden.

Er al-Qaeda og Taleban det samme?

Da Afghanistans Taleban-styre var vært for den hovedmistænkte bag angrebet i New York og Washington, Osama bin Laden, stod det hurtigt klart, at USA ville indlede et militært angreb i Afghanistan. Krigen var både en krig mod Taleban-styret og en krig mod al-Qaeda-netværket, som USA betragtede som to sider af samme sag.

Hvor mange fly blev kapret 9 11?

Den 11. september 2001 er den dato, hvor de amerikanske storbyer New York og Washington blev udsat for terrorangreb med fire kaprede indenrigsfly: To fly ramte ind i World Trade Centers tvillingetårne midt i New York. Et fly ramte det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i Washington.

Hvad er al Qaedas mål?

Konkret ønsker al-Qaeda at smide jøderne ud af Israel og gøre hele landet til en palæstinensisk stat. Desuden er målet at få USA og andre vestlige lande til at trække deres tropper tilbage fra muslimske lande.

Hvornår skete 9 11?

Den 11. september 2001 er den dato, hvor de amerikanske storbyer New York og Washington blev udsat for terrorangreb med fire kaprede indenrigsfly: To fly ramte ind i World Trade Centers tvillingetårne midt i New York. Et fly ramte det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i Washington.

Hvad tid skete 9 11?

Klokken 8:46:40 om morgenen lokal tid (14:46:40 dansk tid) stødte American Airlines' flynummer 11 (Boeing 767) ind i nordsiden af World Trade Centers nordlige tårn.

Hvad er forskellen på Islamisk Stat og al-Qaeda?

Islamisk Stat (IS) er også kendt som ISIL og ISIS eller den arabiske version DAESH. Gruppen identificerer sig som sunnimuslimsk, og var tidligere en del af terrornetværket Al-Qaeda. IS har været i stand til at vokse hurtigt på grund af krig og konflikt i Syrien og Irak.

Hvilken sammenhæng er der mellem al-Qaeda og Taliban?

Hvilken sammenhæng er der mellem al-Qaeda og Taleban? Taleban og al-Qaeda deler langt hen ad vejen ideologi og fører på hver deres vis hellig krig mod den vestlige verden og dens værdier, som de mener har ødelagt og fordærvet muslimerne.

Hvor mange mennesker døde i World Trade Center?

I alt mistede omkring 3.130 mennesker livet under terroraktionen: · Ombord på de fire fly døde i alt 256 mennesker. · Omkring 2.752 mistede livet i og omkring World Trade Center i New York. Det er ifølge bogen “102 minutter” (se kilder) antallet af de dødsattester, som blev udstedt i New York efter angrebet.

Hvor mange etager var der i Twin Towers?

World Trade Center (WTC) var et kæmpe forretningscenter og bygningskompleks i Lower Manhattan, New York, bestående af syv bygninger. Mest kendte var de to 110-etagers høje tvillingetårne, der blev opført i perioden 1966-73, med en højde på hhv. 4 meter.