Table of Contents:

 1. Hvor ligger chille?
 2. Hvad betyder Chile?
 3. Hvordan tjener Chile penge?
 4. Hvem tog magten i Chile i 1973?
 5. Er Chile et fattigt land?
 6. Hvilke pladegrænser er der ved Chile?
 7. Hvor mange døde under Pinochet?
 8. Hvad kalder man en person fra Chile?
 9. Hvorfor er der meget minedrift i Chile?
 10. Hvilken klimazone ligger Chile i?
 11. Hvilke undertyper af destruktive pladegrænser findes?
 12. Hvilken Pladegrænse er der mellem Chile og Stillehavet?
 13. Hvem er forsvarsminister i Chile gift med?
 14. Hvad hedder Perus hovedstad?
 15. Hvorfor er der meget minedrift i Chile og Papua New Guinea?

Hvor ligger chille?

Chile ligger på den sydvestlige kyst af Sydamerika mellem Andesbjergene og Stillehavet. Chile grænser op til Argentina, Bolivia, Peru og er derfor god at kombinere med disse lande, da man nemt kan krydse grænserne.

Hvad betyder Chile?

Landets navn stammer muligvis fra ordet chilli, der på mapuche betyder 'jordens begrænsning' eller fra quechua chiri, der betyder 'kold'.

Hvordan tjener Chile penge?

Chile har en af regionens mest velstyrede og ordentlige økonomier. Siden kolonitiden har landet baseret sig på eksport af råvarer fra landbrug og minedrift. Kobber er den allervigtigste eksportvare, og siden begyndelsen af 1980'erne har Chile været verdens ledende kobberproducent.

Hvem tog magten i Chile i 1973?

Salvador Allende: Præsident for Chile 1970 til militærkuppet i 1973.

Er Chile et fattigt land?

Til trods for at fattigdommen er væsentligt reduceret gennem de seneste årtier, er der dog stadig en skæv fordeling af de økonomiske ressourcer i landet. Der er således større ulighed mellem rig og fattig i Chile end andre lande i Sydamerika som Argentina, Peru og Uruguay.

Hvilke pladegrænser er der ved Chile?

Ved Peru er det Nasca-pladen, der pres- ses ned under den Sydamerikanske Plade. Det kraftigste jordskælv, der nogensinde er blevet målt, fandt sted i Chile i 1960 netop i sammestødszonen mellem Nasca pladen og den Sydamerikanske plade. De to plader bevæger sig mod hinanden med en gennem- snitlig hastighed på 77 mm/år.

Hvor mange døde under Pinochet?

Efter Pinochets magtovertagelse indledtes en undertrykkelse af den venstreorienterede opposition, der medførte omkring 3000 døde og forsvundne personer. Kuppet afsluttede en periode med politisk spænding mellem Chile og USA.

Hvad kalder man en person fra Chile?

Chile, officielt Republikken Chile (spansk: República de Chile), er et land i Sydamerika....Chile.
Republikken Chile República de Chile (spansk)
HovedstadSantiagoa 33°26′S 70°40′V
Største bySantiago
Officielle sprogSpansk
RegeringsformPræsidentiel demokratisk republik

Hvorfor er der meget minedrift i Chile?

Der er ørkenagtigt klima i nord, subtropisk til mildt tempereret centralt i landet og fugtigt polarklima i Syd. Vulkansk aktivitet og jordskælv er hyppige. Chile er verdens største producent af kobber. Landet har også store forekomster af salpeter, jern, kul, svovl, guld, sølv, mangan, molybdæn, naturgas og vandkraft.

Hvilken klimazone ligger Chile i?

Hele dette nordlige område ligger i den subtropiske klimazone. Chiles hovedland ligger mellem Illapel og Concepción. Jorden er frugtbar, og klimaet er mildt med vinterregn.

Hvilke undertyper af destruktive pladegrænser findes?

Konvergerende pladegrænser (destruktive pladegrænser) opstår, når to plader glider ind mod hinanden. De danner enten en nedsænkningszone/subduktionszone (hvis den ene plade skydes ind under den anden) eller et orogent bælte (hvis der dannes bjerge ved, at de to plader støder ind i hinanden og presses sammen.)

Hvilken Pladegrænse er der mellem Chile og Stillehavet?

Sydamerika - geologi, Sydamerika ligger på Den Sydamerikanske Plade, der også omfatter oceanbunden i det sydlige Atlanterhav frem til riften i Den Midtatlantiske Ryg.

Hvem er forsvarsminister i Chile gift med?

Michelle Bachelet
ÆgtefælleJorge Dávalos ()
UddannelsesstedHumboldt-Universität zu Berlin Leipzig Universitet Universidad de Chile Liceo Javiera Carrera Westland Middle School
Underskrift
Links

Hvad hedder Perus hovedstad?

LimaPeru / Hovedstad Lima er Perus fantastiske og mangfoldige hovedstad, hvor hele 7,2 millioner indbyggere har hjem. Dette vil sige, at over en fjerdedel af Perus befolkning har sin hverdag i Lima. Byen blev grundlagt den 18. januar år 1535 af spanske Francisco Pizarro.

Hvorfor er der meget minedrift i Chile og Papua New Guinea?

Vulkansk aktivitet og jordskælv er hyppige. Chile er verdens største producent af kobber. Landet har også store forekomster af salpeter, jern, kul, svovl, guld, sølv, mangan, molybdæn, naturgas og vandkraft.